12 Feb, 2018

Un aliment foarte iubit a creat o CONTROVERSĂ imensă în lumea online. Un studiu recent spune că ar cauza CANCER

Ştiri

În ultimele zile, internauții caută frenetic informații despre acest aliment.

După ce un studiu prezentat în revista Nature a sugerat că un aminoacid care se găsește în legume, pe nume asparagină, poate contribui la răspândirea unei forme agresive de cancer mamar în organism, căutările pentru termenii precum “sparanghelul provoacă cancer” și “cancerul de sân de sparanghel” au atins cote inexplicabile.

Există câteva aspecte foarte importante legate de acest studiu. În primul rând, a fost efectuat pe șoareci, relatează sciencealert.com. Nu întotdeauna rezultatele apărute la șoareci sunt relevante și pentru oameni. Iar asparagina nu cauzează cancer nici măcar în corpul șoarecilor, ci doar a dus la răspândirea mai rapidă a unui cancer existent, în organismele rozătoarelor.

Savanții spun că dacă un nou studiu confirmă și la oameni legătura între asparagină și răspândirea rapidă a cancerului, atunci poate că vor găsi noi modalități de a trata cancerul mamar.

În acest caz, medicii vor încerca variante care blochează producția de asparagină în corp și evitarea acesteia în alimentație.

Oamenii produc asparagină în mod natural în organism, acest compus chimic care se găsește în multe alimente, nu doar în sparanghel, ci și în lapte, carne de vită, carne de pasăre, în ouă, pește și fructe de mare.

De asemenea, acest aminoacid este prezent și în cartofi, nuci, leguminoase, semințe, soia și cereale integrale. Într-adevăr, sparanghelul este cel mai bogat în acest compus, spre deosebire de celelalte alimente enumerate, care îl conțin în cantități infime.

Specialiștii reiterează că deocamdată nu există motive serioase pentru a renunța la consumul de sparanghel.

Articole similare

IMPRESIONANT! Ce fac COPIII pentru pisicile din ADĂPOST?
AnimalZoo
IMPRESIONANT! Ce fac COPIII pentru pisic ...
“N-a mai ştiut nimeni asta…” Lidia Buble a dezvăluit care este marele său SECRET!  Are legătură cu Răzvan Simion.
EVZMonden
“N-a mai ştiut nimeni asta…” Lidi ...
IMAGINI NUD cu O FOSTĂ VEDETĂ de la PRO TV. „Nu mă pozez în fiecare săptămână…” Care vor fi reacţiile? FOTO.
EVZ
IMAGINI NUD cu O FOSTĂ VEDETĂ de la PR ...
Investitorii aduși de Cozmin Gușă pentru piața media vor să cumpere banca unui milionar de top 300 și au anunțat intrarea pe piața asigurărilor RCA
CAPITAL
Investitorii aduși de Cozmin Gușă pen ...
De ce nu e pregătită şcoala să formeze Generaţia Z?
InfoActual
De ce nu e pregătită şcoala să forme ...

Lasa un comentariu