16 Aug, 2013

Un nou test poate detecta Alzheimerul cu 10 ani înainte de apariţia primelor simptome

Sănătate de la A la Z

Cercetătorii de la Institutul de Cercetari Biomedicale de la Barcelona au dezvoltat un test care ar putea permite medicilor să depisteze boala Alzheimer cu un deceniu înainte de apariţia primelor simptome.

Experţii au descoperit un nivel mai redus de ADN în lichidul cefalorahidian al subiecţilor cu predispoziţie de a dezvolta boala Alzheimer. Această descoperire ar putea permite o diagnosticare timpurie care va da posibilitatea pacienţilor să urmeze un tratament cu mult timp înainte de apariţia simptomelor demenţei.
Ei susţin că depistarea bolii în stadiul incipient face posibilă utilizarea de medicamente pentru a preveni acumularea de materiale toxice în celulele creierului, celule care provoacă boala Alzheimer.
În prezent, singura modalitate de a diagnostica cu exactitate boala Alzheimer este post-mortem, până atunci medicii se bazează pe o serie de teste mentale.
,,Dacă constatarile noastre iniţiale vor fi confirmate de alte laboratoare, rezultatele ne vor ajuta să înţelgem mai bine cauzele bolii Alzheimer. Această descoperire ne-ar putea permite să găsim mai multe tratamente eficiente care să fie administrate în stadiul preclinic”, spune Profesorul Ramon Trullas, conducătorul echipei de la Institutul de Cercetari Biomedicale de la Barcelona

Din cercetările efectuate şi publicate în Analele de Neurologie, s-a constatat o scădere a cantităţii de ADN mitocondrial în lichidul cerebral spinal la pacienţii cu Alzheimer.

ADN-ul mitocondrial este de obicei găsit sub forma unor structuri mici, care acţionează ca adevărate centrale electrice de celule şi sunt moştenite numai pe linie maternă.

Profesorul Trullas şi colegii săi cred că un nivel scăzut din acest ADN mitocondrial poate reflecta capacitatea redusă a acestor centrale electrice de a furniza energie pentru celulele creierului.

El a spus că reducerea ADN-ul mitocondrial poate fi unul dintre primele semne de Alzheimer şi sugerează că patologia bolii începe mult mai devreme decât se credea anterior.

Echipa de cercetători suştine că se poate detecta nivelul redus de ADN mitocondrial cu un deceniu înainte de apariţia simptomelor de demenţă.

Alte semne biochimice ale bolii Alzheimer, ca de pildă proteinele care provoacă haosul în celulele creierului, apar mult mai târziu.

Articole similare

ȘOCANT! Povestea lui Traian, un câine ARUNCAT  pentru că nu era ”BUN LA LUPTE”!
AnimalZoo
ȘOCANT! Povestea lui Traian, un câine ...
Fosta iubită a lui Avicii, MESAJ SFÂŞIETOR după MOARTEA artistului: “Nu renunţa la noi…”
EVZMonden
Fosta iubită a lui Avicii, MESAJ SFÂŞ ...
Surpriză URIAȘĂ în cazul AVERII lăsate de Ionela Prodan. O SINGURĂ persoană deține URIAȘA moștenire.
EVZ
Surpriză URIAȘĂ în cazul AVERII lăs ...
Lovitură pentru DRAGNEA. Anunțul făcut de DNA
CAPITAL
Lovitură pentru DRAGNEA. Anunțul făcu ...
Klaus Iohannis afirma ca nu a creat niciun conflict institutional, pentru ca nu a vrut sa o revoce pe Kovesi
InfoActual
Klaus Iohannis afirma ca nu a creat nici ...

Lasa un comentariu