16 aug., 2013

Un nou test poate detecta Alzheimerul cu 10 ani înainte de apariţia primelor simptome

Sănătate de la A la Z

Cercetătorii de la Institutul de Cercetari Biomedicale de la Barcelona au dezvoltat un test care ar putea permite medicilor să depisteze boala Alzheimer cu un deceniu înainte de apariţia primelor simptome.

Experţii au descoperit un nivel mai redus de ADN în lichidul cefalorahidian al subiecţilor cu predispoziţie de a dezvolta boala Alzheimer. Această descoperire ar putea permite o diagnosticare timpurie care va da posibilitatea pacienţilor să urmeze un tratament cu mult timp înainte de apariţia simptomelor demenţei.
Ei susţin că depistarea bolii în stadiul incipient face posibilă utilizarea de medicamente pentru a preveni acumularea de materiale toxice în celulele creierului, celule care provoacă boala Alzheimer.
În prezent, singura modalitate de a diagnostica cu exactitate boala Alzheimer este post-mortem, până atunci medicii se bazează pe o serie de teste mentale.
,,Dacă constatarile noastre iniţiale vor fi confirmate de alte laboratoare, rezultatele ne vor ajuta să înţelgem mai bine cauzele bolii Alzheimer. Această descoperire ne-ar putea permite să găsim mai multe tratamente eficiente care să fie administrate în stadiul preclinic”, spune Profesorul Ramon Trullas, conducătorul echipei de la Institutul de Cercetari Biomedicale de la Barcelona

Din cercetările efectuate şi publicate în Analele de Neurologie, s-a constatat o scădere a cantităţii de ADN mitocondrial în lichidul cerebral spinal la pacienţii cu Alzheimer.

ADN-ul mitocondrial este de obicei găsit sub forma unor structuri mici, care acţionează ca adevărate centrale electrice de celule şi sunt moştenite numai pe linie maternă.

Profesorul Trullas şi colegii săi cred că un nivel scăzut din acest ADN mitocondrial poate reflecta capacitatea redusă a acestor centrale electrice de a furniza energie pentru celulele creierului.

El a spus că reducerea ADN-ul mitocondrial poate fi unul dintre primele semne de Alzheimer şi sugerează că patologia bolii începe mult mai devreme decât se credea anterior.

Echipa de cercetători suştine că se poate detecta nivelul redus de ADN mitocondrial cu un deceniu înainte de apariţia simptomelor de demenţă.

Alte semne biochimice ale bolii Alzheimer, ca de pildă proteinele care provoacă haosul în celulele creierului, apar mult mai târziu.

Articole similare

Încă o DOVADĂ de PRIETENIE neobișnuită. Au ajuns chiar și CELEBRITĂȚI pe internet!
AnimalZoo
Încă o DOVADĂ de PRIETENIE neobișnui ...
Bombă în lumea mondenă! EL este Tristan Tete, NOUA CUCERIRE a Biancăi Draguşanu: “Nu mă tem de nimic…” – FOTO
EVZMonden
Bombă în lumea mondenă! EL este Trist ...
MINUNEA de la Stănilești. Medicii i-au transmis că suferă de RETARD MENTAL, dar a luat 10 la EVALUAREA NAȚIONALĂ.
EVZ
MINUNEA de la Stănilești. Medicii i-au ...
UPDATE EXCLUSIV Primul român care a intrat în faliment este un afacerist din imobiliare care a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, în primă instanță
CAPITAL
UPDATE EXCLUSIV Primul român care a int ...
Declaratia de avere a lui Iohannis: Are venituri mai mici din salarii si incasari mai mari din chirii
InfoActual
Declaratia de avere a lui Iohannis: Are ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.