6 Oct, 2017

Vești ÎMBUCURĂTOARE de la medici. Au formula care alungă DEPRESIA. E nevoie doar de o oră pe săptămână

Stil de viaţă, Ştiri

Un studiu efectuat pentru Jurnalul american de Psihiatrie relevă că doar o oră de exerciții fizice pe săptămână poate preveni depresia.

Este cel mai mare studiu de acest fel de până acum, în care au fost analizați peste 30.000 de adulți. 44% dintre ei nu făceau niciun sport și se confruntau cu depresia, ceilalți nu, dar ei făceau exerciții fizice între o oră și două pe săptămână, relatează telegraph.co.uk

Studiul a demonstrat că 12% din cazurile de depresie puteau fi evitate, alocând un minim de timp exercițiilor fizice.

Profesorul Samuel Harvey, autorul studiului, a declarat: ”Chiar și un timp infim alocat sportului, cum ar fi o oră pe săptămână, poate lupta în mod semnificativ cu depresia. Știam deja că sportul are rezultate bune în tratarea depresiei, dar e prima oară când demonstrăm că apariția depresiei poate fi redusă și chiar combătută cu sport.”

O echipă internațională de cercetători coordonată de Institutul australian Black Dog a realizat studiile pe 33.908 adulți norvegieni, pe o perioadă de 11 ani, concentrându-se pe raportul dintre mișcare și nivel al tristeții și depresiei.

Articole similare

Labradorul care a mers 50 de kilometri până la stăpânul care o ABANDONASE, dar nu a vrut să-l vadă. Uite ce s-a întâmplat cu el
AnimalZoo
Labradorul care a mers 50 de kilometri p ...
Alina Binder. Cum arata si cine este logodnica printului Nicolae, nepotul Regelui Mihai – FOTO
EVZMonden
Alina Binder. Cum arata si cine este log ...
CCR: Privatizarea 'Roman' SA Braşov, neconstituţională
CAPITAL
CCR: Privatizarea 'Roman' SA Braşov, ne ...

Lasa un comentariu