31 Mar, 2018

Vrei să slăbeşti? Iată ce schimbare simplă trebuie să faci ca să ajungi cât mai repede la greutatea dorită

Stil de viaţă

Atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus, ceea ce mănânci este foarte important, însă mai important este când mănânci.

Potrivit unui studiu recent, momentul zilei în care consumi cele mai multe calorii trebuie să fie dimineaţa, dacă vrei să slăbeşti rapid.

O echipă de cercetători israelieni a alcătuit un grup de circa o sută de femei cu vârsta medie de 46 de ani, supraponderale sau obeze, care prezentau un sindrom metabolic. Acesta se caracterizează printr-o asociere de parametri (hipertensiune, exces de colesterol, nivel ridicat de insulină, hiperglicemie, etc.), cu riscul unor probleme ca diabetul de tip 2, tulburări cardiovasculare și accident vascular cerebral (AVC).

Femeile au fost ținute sub observație trei luni, după ce au fost împărțite în două grupe, în funcție de momentul zilei în care consumau cea mai copioasă masă—dimineața sau seara. Aportul total de calorii a fost fixat la 1.400 kcal, iar cercetătorii au măsurat evoluția greutății, a circumferinței taliei și a sindromului metabolic.

Rezultatele au fost spectaculoase. Pierderea medie în greutate a fost de 8,7 kg la femeile care mâncau copios dimineața, față de 3,6 kg la cele care mâncau mult seara. Diferența a fost astfel de 5,1 kg. Circumferința taliei a scăzut cu 8,5 cm la femeile care mâncau bine dimineața și doar cu 3,9 cm la cele care consumau multe calorii seara (diferență de 4,6 cm).

În cele două grupe s-a înregistrat o îmbunătățire netă a sindromului metabolic, ceva mai pronunțată la femeile care au mâncat bine la micul dejun. Și nivelurile de sațietate au fost mai bune la cele care au mâncat copios dimineață.

Cu alte cuvinte, la un aport caloric echivalent, balanța înclină evident spre un mic dejun copios, lucru care poate fi de folos celor care vor să slăbească.

 

Articole similare

Kim Kardashian a mers mai departe. ATÂT DE GOALĂ încât un fan spus că NU MAI ARE NEVOIE DE PLAYBOY. Galerie foto.
EVZ
Kim Kardashian a mers mai departe. ATÂT ...
OLGUȚA Vasilescu, LOVITURĂ pentru IOHANNIS!
CAPITAL
OLGUȚA Vasilescu, LOVITURĂ pentru IOHA ...
Chinezii au lansat un satelit care va orbita Luna, cu un rol esenţial în prima misiune pe partea întunecată a astrului
InfoActual
Chinezii au lansat un satelit care va or ...

Lasa un comentariu