A fumat și a băut zilnic dar a trăit 122 de ani. Care e adevăratul secret al longevității

De , 17 feb., 2020, Stil de viaţă

Adevăratul secret al longevității. Se pare că secretul longevității nu constă neapărat într-o dietă sănătoasă, exerciții fizice constante și lipsa viciilor, cel puțin dacă analizăm stilul de viață al celei mai longevive persoane din lume, o franțuzoaică ce a trăit 122 de ani și 164 de zile.

Jeanne Calment este considerată, în mod oficial, persoana care a avut cea mai lungă viață, numeroasele povești despre bărbați care ar fi trăit 200 de ani neputând fi verificate. Potrivit viralnovelty.net, Jeanne nu a făcut niciun efort pentru a duce o viață sănătoasă, ba din contra. Femeia a început să fumeze de la vârsta de 21 de ani, a mâncat în jur de 400 de grame de ciocolată săptămânal și era mare amatoare de vin roșu. Iar aceste obiceiuri și le-a păstrat până la vârsta de 119 ani.

Adevăratul secret al longevității

În schimb, Jeanne și-a pus longevitatea pe seama faptului că a fost o fire activă din punct de vedere psihic, că a râs foarte mult și că nu s-a lăsat subjugată de stres. Motto-ul ei în viață a fost dacă nu se poate face nimic în legătură cu o anumită chestiune, atunci nu-ți mai bate capul cu ea. Pe de altă parte, stilul ei de viață a fost ajutat și de faptul că s-a născut într-o familie bogată și s-a măritat cu un bărbat cu bani, fapt ce i-a perms să ducă o viață confortabilă și lipsită de stres.

Articole similare

Comentarii

  • Publicarea acestui articol este un act iresponsabil (mai ales intr-o tara plina de betivi!).

  • Asa o tampenie apare pe doctorulzilei?
    Voi faceti apologia vietii sanatoase sau a prostiei?
    Daca 1/1.000.000.000 indivizi fumatori depaseste 100 de ani asta nu inseamna ca fumatul nu ucide, este doar exceptia care confirma regula. Eu nu am vazut om care sa fumeze o viata intreaga si sa nu aiba probleme si am vazut cateva mii bune.

  • Ce supărați sunt antifumatorii! Bă, eu știu pe unul care nu a fumat și nu a băut deloc niciodată! Dar a murit la 22 de ani surprinzător, de cancer la ficat cu metastaze in tot corpul: oase, plămâni, creier. Doctorii n-au avut nici cea mai vagă idee de unde a început boala. Au zis și ei… „se întâmplă”. Așa că nu va mai bateți capul antifumatorilor, de murit vom muri toți până la urmă.

  • Ciocolata și vinul roșu dau o energie incompatibilă cu majoritatea alimentelor și băuturilor! Deci, stimulează celulele, amânându-le îmbătrânirea!

  • De murit murim toți dar cum murim? Împăcati cu creatorul sau despărțiți? Poți trai 120 de ani și sa pierzi o veșnicie, care e mai lunga? De asemenea poți trai doar 20 și tot sa pierzi veșnicia, un lucru este cert sa trăim frumos aici ca să trăim frumos și în veșnicie. Veșnicia ne-o petrecem cu cine am trăit pe pământ : ori cu Dumnezeu ori cu diavolul.