24 apr., 2015

Acad. Prof. Dr. Constantin Popa: ”Toți avem aterotromboză. La unii se dezvoltă, la alții nu, în funcție de factorii de risc”

Sănătate de la A la Z

A 15-a Conferința Anuală de Aterotromboză cel mai mare eveniment științific dedicat specialiștilor implicați în managementul bolilor cardiovasculare dezbate multiplele fațete ale aterotrombozei, așa cum se văd și cum sunt rezolvate de specialiști cunoscuți în neurologie, cardiologie, diabetologie din țara noastră.

”Aterotromboză avem toți. Doar că la unii se dezvoltă, la unii nu, în funcție de factorii de risc. Printre aceștia se numără vârsta, predispoziția genetică, dar și stilul de viață. Nu degeaba, noi medicii vă sfătuim mereu; nu fumați, faceți mișcare, mâncați sănătos”, a declarat Acad. Prof. Dr. Constantin Popa, Preşedinte al Asociaţiei Naţionale Române de Stroke şi membru al Academiei Române.

Aterotromboza este o afecțiune care se dezvoltă în timp prin depunerea de colesterol însoțită de inflamație la nivelul pereților arterelor, consecința fiind apariția plăcilor de aterom. Plăcile de aterom sunt cauza rigidizării și îngustării arterelor. Fisurarea sau ruperea unei plăci de aterom poate duce la formarea unui cheag de sânge cu îngustarea rapidă, chiar blocarea vasului de sânge și apariția infarctului miocardic, accidentului vascular cerebral sau morții subite.

România se află pe harta țărilor cu o mortalitate ridicată din cauza bolilor cardiovasculare, înregistrându-se anual 7-8 decese la mia de locuitori.

”150 de mii de români mor anual din cauza bolilor cardiovasculare, iar 80% dintre bolile cardiovasculare o reprezintă ateroscleroza. Cel mai mare factor de risc îl reprezintă modul de viață urban cu tot ceea ce presupune acesta: stres, alimentație, fumat, sedentarism”, a adăugat prof. dr. Dan Gaiță.

Elena Oceanu

Articole similare

Familia “vânătorului de crocodili” a dat VESTEA cea mare. Fanii sunt în EXTAZ
AnimalZoo
Familia “vânătorului de crocodili” ...
Liviu Varciu a cedat si a spus lucrurilor pe nume: “M-a păcălit pe mine toată lumea în viaţă! …” Uite ce a dezvaluit despre FEMEILE din viata sa!
EVZMonden
Liviu Varciu a cedat si a spus lucrurilo ...
Permis auto. MAREA SCHIMBARE pe care trebuie s-o ştie şoferii din România. News alert.
EVZ
Permis auto. MAREA SCHIMBARE pe care tre ...
Țara în care sunt peste UN MILION DE ROMÂNI sfidează Europa: "Nu ne întoarcem înapoi"
CAPITAL
Țara în care sunt peste UN MILION DE R ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.