2 oct., 2015

Aceasta este cea mai sănătoasă metodă de gătit

Stil de viaţă

Toate produsele gătite la aburi îşi păstrează mirosul, culoarea, forma naturale dar şi vitaminele pe care le au atunci când sunt în stare proaspătă.

Acest sistem de gătit se referă la prepararea măncărurilor fără adaos de apă, pentru ca alimentele să fiarbă în sucul propriu. Adaosul de apă poate duce la pierderea calităţilor nutritive.

Însă, metoda de preparare nu e totul, foarte important este materialul din care este confecţionat vasul pe care îl folosim. Dacă acesta este confecţionat dintr-un material de slabă calitate pot ajunge în mâncare substanţe toxice. Indicate sunt cele din ceramică, teflon sau sticlă termorezistentă. „Ca principiu de gătit, este sănătos deoarece se creează curenţi de aer cald care antrenează propria umiditate a alimentelor, însă depinde din ce material este făcut vasul în care gătim. Cele de proastă calitate se şi uzează repede, dar cel mai mare pericol este că ne pot otrăvi mâncarea eliberând substanţe toxice”, explică expertul în nutriţie Gheorghe Mencinicopschi.

Există mai multe metode prin care să preparaţi alimentele prin această metodă:

Puteţi folosi o oală normală în care puneţi apă şi o strecurătoare pe care o aşezaţi deasupra ei în momentul când apa ajunge la fierbere, astfel încât alimentele din strecurătoare să nu atingă apa. Acoperiţi totul cu un capac. Aerul fierbinte va circula astfel în interior, gătind rapid mâncarea.

O variantă mai simplă este să folosiţi o tigaie specială pentru gătitul cu aburi.

Articole similare

De ce o PISICĂ și NU un CÂINE? Răspunsul unei iubitoare de animale te va UIMI!
AnimalZoo
De ce o PISICĂ și NU un CÂINE? Răspu ...
Toţi o admiră, însă puţini stiu ce DRAMĂ a trăit! Andreea Marin, DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE din viaţa sa: “Trebuie să rămân cu picioarele pe pământ…”
EVZMonden
Toţi o admiră, însă puţini stiu ce ...
Las Fierbinti a produs MAREA SURPRIZĂ. Ce STAR a fost COOPTAT în SERIAL.
EVZ
Las Fierbinti a produs MAREA SURPRIZĂ. ...
Vine urgia peste România. Temperaturi cu minus, lapoviță și ninsori
CAPITAL
Vine urgia peste România. Temperaturi c ...

Comentarii

 • Dragii mei,
  Daca recomandati gatitul in oale de teflon, faceti o mare greseala …
  Site-ul meu (incomplet) este pe prima pagina in Google, la fel ca si site-ul vostru (care este la zi).
  Iar performanta asta am obtinut-o fara sa fac nici un fel de promovare pentru site-ul meu.
  Mi-ar face placere sa colaboram. Eu sunt un mare fan doar al remediilor naturale chinezesti. Chiar pot pretinde ca stiu sa gasesc foarte usor in China orice leac pentru orice boala. Bineinteles, mai ramane vazut daca leacul respectiv este si efectiv. Insa asta, dupa cum stiti si voi, depinde de foarte multi factori.
  Ok, sper sa colaboram in sceast sens, daca si voi sunteti interesati.
  Cu stima, Marcel Turcu

 • Cautam colaboratori in cel mai cautat program! Cautam urgent colaboratori pentru activitate part-time. Acesta este cel mai solicitat program de castiguri suplimentare la ora actuala, asa cum puteti observa si din multitudinea de anunturi. Oferim imediat contract de comision si instruire gratuita. Asiguram si indrumare pe tot parcursul activitatii. Cereti acum detalii la adresa de email: gheorghenecula@yahoo.com

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.