9 aug., 2018

Alegerea furculiței cu care mâncăm dezvăluie un secret interesant

Stil de viaţă

Dacă vrei să mânânci mai puțin ai grijă ce  furculiță folosești. Ai  putea crede, de pildă, că o furculiță mare reprezintă  mijlocul cel mai  nimerit de consuma cu ea o mai mare cantitate de mâncare.

Lucrurile nu stau însă chiar așa.

Un experiment simplu,  realizat  într-un restaurant italian, a arătat ce se întâmplă dacă mai multor voluntari li se oferă furculițe de dimensiuni diferite. La o cantitate egală, însă nu foarte mare de mâncare, farfuriile arătau la final cel puțin surprinzător.

Astfel, o furculiță mică i-a împiedicat pe voluntarii experimentului respectiv să vadă cum scade nivelul de alimente din farfurie în timp ce mănâncă,  iar  percepția  eronată a ajuns la creier, care a procesat informația  ignorând senzația de sațietate, ceea ce i-a determinat să mănânce în continuare.

În schimb, voluntarii care au folosit furculițe  mari văzând că farfuria lor se golește o dată cu fiecare  înghițitură s-au oprit mai devreme din mâncat, astfel că   pe  farfurie, la final, a rămas mai multă mâncare.

Și dacă furculițele trebuie să fie mari pentru a putea slăbi…. farfuriile trebuie să  fie, dimpotrivă, mici.

Sfatul de a folosi farfurii  nu mai mari de 25 de centimetri atunci când mâncăm este în logica unui experiment bazat  pe același principiu.

Sigur, pentru cei care doresc să slăbească voința este extrem de importantă.

Și mai trebuie știu că pentru a putea supraviețui  nici nu avem nevoie de prea multă hrană.

Specialiștii atrag atenția și asupra faptului că senzația de sațietate nu apare imediat după masă, ci la aproximativ 30 de minute după ce ai mâncat, astfel este bine nu te grăbești atunci când stai mai masă.

Așadar, pe lângă regula privind   proporțiile corecte în ceea ce  privește carnea carbohidrații și legumele din farfuria ta, nu uita nici de acest principiu al minimalismului.

De ce o PISICĂ și NU un CÂINE? Răspunsul unei iubitoare de animale te va UIMI!
AnimalZoo
De ce o PISICĂ și NU un CÂINE? Răspu ...
Toţi o admiră, însă puţini stiu ce DRAMĂ a trăit! Andreea Marin, DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE din viaţa sa: “Trebuie să rămân cu picioarele pe pământ…”
EVZMonden
Toţi o admiră, însă puţini stiu ce ...
Las Fierbinti a produs MAREA SURPRIZĂ. Ce STAR a fost COOPTAT în SERIAL.
EVZ
Las Fierbinti a produs MAREA SURPRIZĂ. ...
Vine urgia peste România. Temperaturi cu minus, lapoviță și ninsori
CAPITAL
Vine urgia peste România. Temperaturi c ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.