Alimente-medicament care calmează durerile

De , 5 iul., 2019, Medicină alternativă

Te ai lovit și te doare glezna? Te supără articulațiile și stomacul pară are mereu crampe care îți aduc un disconfort greu de suportat? Ei, bine, nu aștepta să treacă de la sine, mergi la medic pentru aflarea diagnosticului.

Durerea este simptomul comun într-o mulțime de afecțiuni. De aceea, nu trebuie ignorat. Medicul specialist, în urma investigațiilor își poate da seama ce se ascunde în spatele ei. Însă, remediile naturale printre care regăsim și anumite alimente te pot ajuta. Există o mulțime de alimente care au rol analgezic dar și antiinflamator, altfel spus ele pot ameliora durerea. Nu în ultimul rând de ajutor îți poate fi și kinetoterapia sau fizioterapia. Dar ca să poți beneficia de beneficiile acestora trebuie să ai mai întâi un diagnostic.

Principalele alimente care pot ameliora durerea fizică:

  • Cireșele negre – sunt bogate în antioxidanți ce înving durerea. Mai mult, acestea sunt bogate și în antocianine care au o acțiune similară antiinflamatorului. De asemenea, ceaiul din cozi de cireșe este un remediu bun împotriva afecțiunile renale, a celor digestive dar are și un efect pozitiv asupra inflamațiilor, a reumatismului, combat durerile specifice reumatismului.
  • Tahini – fiind bogată în magneziu este un analgezic bun în calmarea durerilor musculare.
  • Papya – specialiștii spun că este foarte bun în combaterea durerilor lombare. Acest fruct exotic este o sursă excelentă de antioxidanți care luptă cu procesul inflamator din organism ducând la eliminarea durerii.
  • Ghimbir – fiind bogată în zinc, potasiu, calciu, magneziu și având o mulțime de proprietăți antiseptice, antispasmodice, antibacteriene. Este un excelent antivomitiv și calmează durerile de mușchi precum și crampele menstruale.
  • Afine – chiar dacă nu este sezonul lor, afinele congelate au aceleași proprietăți antiinflamatoare. Mai multe studii au demonstrat că afinele pot reduce inflamațiile din corp și combat cu succes durerea fizică.
  • Semințe de dovleac – fiind o sursă bogată de magneziu (mineralul care ameliorează de exemplu intensitatea unei migrene) ajută la combaterea durerilor. Mai mult, sunt studii care susțin că semințele de dovleac contribuie și la ameliorarea osteoporozei.
  • Somonul – este o sursă importantă de acizi grași omega-3 care au rol antiinflamator fiind un aliment foarte bun pentru sănătatea organismului. Mai mult, specialiștii spun că un consum regulat de somon ameliorează sensibilitatea articulară în cazul bolnavilor de artrită reumatoidă.
  • Turmericul – este o sursă importantă de antioxidanți, în plus are proprietăți antivirale, antibacteriene, antifungice și antiinflamatoare. Totodată este bogat în vitaminele C, E, K, sodiu și potasiu, cupru, fier și magneziu. Are un rol pozitiv asupra inflamațiilor din corp reducându-le.
  • Ulei de măsline virgin este un excelent remediu împotriva durerilor articulare. Mai mult, acesta contribuie și la menținerea sănătoasă a articulațiilor.

Articole similare

Lasa un comentariu