9 mart., 2018

Alimentele cu care previi îmbătrânirea creierului. Înlocuiește carnea cu acest super-aliment ca să ai mai multă materie cenușie

Stil de viaţă

Adoptarea dietei mediteraneene bogată în fructe, legume, cereale integrale, pește și grăsimi sănătoase păstrează creierul tânăr chiar și la vârste înaintate, potrivit cercetătorilor americani.

Cercetările anterioare au făcut legătura între dieta mediteraneeană și riscul scăzut de Alzheimer. Pentru studiul curent, oamenii de știință s-au axat pe funcțiile cognitive ale oamenilor sănătoși și pe cum influențează regimul mediteraneean îmbătrânirea celulelor creierului.

“În cazul adulților sănătoși am reușit să identificăm o strânsă legătură între dieta mediteraneeană și îmbunătățirea funcției cognitive”, a explicat autorul studiului, Yian Gu de la Universitatea Columbia din New York.

Pentru a înțelege mai bine legătura dintre regimul alimentar și sănătatea creierului, Yu și colegii săi au revăzut studii la care au participat 647 de adulți sănătoși. Participanții au competat chestionare referitoare la obiceiurile alimentare și au făcut teste RMN.

Rezultalele au arătat că cei care mâncau alimente specifice dietei mediteraneene aveau creierul mai mare în volum și aveau mai multă materie cenușie și albă.

Un consum mai mare de pește și unul mai scăzut de carne, caracteristic regimului mediteraneean a fost asociat cu creșterea în volum a creierului și a materiei cenușii. Cei care nu urmau dieta mediteraneeană aveau un creier mai bătrân cu cinci ani.

Articole similare

ȘOCANT! Uite ce s-a întâmplat cu o cățelușă care a fost FOLOSITĂ PE POST DE ȚINTĂ
AnimalZoo
ȘOCANT! Uite ce s-a întâmplat cu o c ...
Bizar! Oana Zavoranu, BANTUITA de FANTOME: “Este o POVESTE mai veche…”
EVZMonden
Bizar! Oana Zavoranu, BANTUITA de FANTOM ...
TRĂDARE la care DRAGNEA NU se AȘTEPTA! Prieteniile PERSONALE pot ZĂDĂRNICI CONTRAATACUL. „PSD are ȘANSE MARI să PIARDĂ GUVERNAREA”.
EVZ
TRĂDARE la care DRAGNEA NU se AȘTEPTA! ...
Declarație ȘOC a Olguței Vasilescu: Ce spune despre DEMISIA lui Dragnea
CAPITAL
Declarație ȘOC a Olguței Vasilescu: C ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.