Alimentul care te scapă de problemele digestive și de kilogramele în plus apărute în urma exceselor alimetare

De , 9 ian., 2014, Stil de viaţă

Specialiștii în nutriție recomandă ca după perioada sărbătorilor de iarnă, cu mese foarte bogate, să se revină la o alimentație sănătoasă, iar în cadrul acesteia un loc important să îl ocupe iaurtul.

‘După perioada aceasta grea din punct de vedere nutrițional de sărbători se remarcă un plus de greutate prin îngrășare. Trebuie să ne revenim și să ne întoarcem la o alimentație sănătoasă, caracterizată printr-un aport caloric corespunzător necesarului nostru. Să fie bogăție de legume, bogăție de fructe și preparate lactate cu conținut redus de sare și cu conținut mai redus de lipide. În cadrul preparatelor lactate, iaurtul ocupă un loc important. Spre deosebire de lapte, iaurtul este mai bine tolerat și este extrem de bine echilibrat caloric’, a declarat, joi, într-o conferință de presă, prof. dr. Nicolae Hâncu, nutriționist, membru de onoare al Academiei Române și președinte de onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

El a mai spus că România ocupă ultimul loc în Europa în ceea ce privește consumul de iaurt

Articole similare

Comentarii

  • pe ultimul loc in Europa?..poate si pentru ca e cam scump fata de strainatate unde e ff ieftin,daca i s-ar face mai multa reclama,adica reclama ,ca eu nu am vazut nici una cu iaurt,cine face la lapte ar putea si la iaurt!reclame si la produse sanatoase nu numai la dulciuri,care ne indeamna:hai luati obezitate!!

  • Pentru mine mereu a functionat dieta diicosata. De cate ori simteam ca am pus kiograme in plus ma apucam o saptamana de mancat disociat si se duceau. Ar trebui facut din aceasta un stil de viata, dar nu imi pot imagina viata fara Subway , pizza sau friptura cu cartofi prajiti. Ideea e ca daca e tinuta cu strictete, fara sa amesteci deloc glucidele cu lipidele, dieta diicosata funtioneaza extraordinar.