Un nutriționist celebru spune adevărul despre un aliment considerat sănătos. ”Regret că am mâncat acest tip de carne la fel cum regret că am mâncat margarină!”

De , 28 aug., 2019, Stil de viaţă

Mulți consumă acest tip de carne pentru că e printre cele mai slabe și ajută la creșterea masei musculare. Au făcut această greșeală și unii nutriționiști, după cum declară Cristian Mărgărit, pe blogul său.

”Personal am renunțat la consumul de carne de pui industrial cu mulți ani în urmă. Nefiind un fan al cărnii, mâncasem foarte multă carne de pui în prostia mea, urmând sfaturile de tip “piept de pui cu orez” pentru creșterea în masă musculară. O eroare pe care o regret, așa cum regret că am mâncat margarină, pâine și brânză în cantități industriale, până să aflu și apoi să accept ca sunt nocive pentru sănătate”, a explicat Mărgărit.

Nutriționistul mai susține că la noi în țară, există o legătură și între consumul de pâine și epidemia de boli autoimune, tulburări hormonale, diabet, boli cardiovasculare, inflamatorii, degenerative, cancer.

”Puilor li se pun în mâncare aditivi (inclusiv hormoni- androgeni, estrogeni, progestageni), pe langa faptul ca animalele sunt selectate si incrucisate de zeci de ani pentru o crestere mai rapida sau alte caracteristici comerciale. Antibioticele nu afecteaza doar speciile direct vizate (animalul crescut pentru care si omul care o consuma) ci si alte specii”, completează Cristian Mărgărit.

Nutriționistul explică și de ce unii vegetarieni au stare de sănătate mai bună și nu e neapărat pentru că au eliminat carnea din alimentație ci pentru că au eliminat contaminanții din carnea industrială pe care o mâncau în cantități mari și preparată prost, asociată cu alimente nepotrivite.

Ultimul raport al Autorităţii Europene pentru Securitatea Alimentelor precizează: “Consumăm fără să vrem antibiotice, hormoni şi substanţe cancerigene, care ne ajung în organism chiar prin mâncarea pe care o punem pe masă. 87% din puii crescuţi în Romania sunt plini cu substanţe chimice periculoase.

Puii sunt îndopaţi cu antibiotice în fermele din România şi astfel au dezvoltat rezistenţă la ciprofloxacină, tetraciclină şi ampicilină, substanţe care se folosesc şi pentru tratarea unor infecţii sau boli ca otita ori bronşita. Mâncând aceşti pui şi oamenii capătă rezistenţă la medicamente. România a ajuns în această situaţie alarmantă pentru că Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară nu poate face verificări riguroase, dar şi pentru că exista un vid legislativ, care le permite marilor producători să reducă din costuri, tratând preventiv animalele”.

Articole similare

Comentarii

  • Pentru mine acesti „nutritionisti” sunt precum era babele odata pe marginea santului. Daca mergi la 10 nutritionisti cu aceeiasi problema vei primi 10 sfaturi diferite si care cel mai probabil 9 dintre ele sunt proaste. Acum, lui neica Margarit asta nu-i place branza ca cica si asta este nu stiu cum…..niste habarnisti!

    • Habarnist ești tu. Toți nutriționiștii vorbesc pe o singura voce : produsele din comerț, in mare parte sunt nesănătoase. Mănâncă carne de pui crescuți pa bătătura, porc din ograda, brânza închegată de bunica si vei fi foarte sănătos. Pentru asta trebuie sa înțelegi ce citești, sa ai un IQ minim , lucru de care tu nu poți fi acuzat

  • Nu este bine sa manaci cam nimic! Ai grija mare la ce bei, caci nimic din ce este lichid nu-ti face bine…Daca respiri, tot aerul poluat te va invada…Mdeh, oameni cu prea multa carte si prea putine minte! In timpul acesta, populatia lumii creste, creste ,creste, se inmulteste peste orice limita…

  • Mai oameni ce parte din ce a spus omul asta nu rezoneaza cu modul vostru de a gandi? Eu cred ca voi ganditi la fel ca puii despre care vorbeste „nea Margarit” …”daca ne da stapanii inseamna ca e bun” pe bune? Mai populatia creste cu toate ca ei fac tot posibilul sa nu,problema vine din faptul ca ne distrugem,la modul genetic, un organism care ia trebuit 1milion de ani sa ajunga aici,si o facem in 150 de ani…turma de pui de avicola ce sunte ti !!!

  • Pai si ce propui mah nea Ioane. Sa ne facem ferma toti amu? Sa cumparam numai produse bio. Uiti ca suntem o tara cu un venit minim de vreo 1200 de lei. Probabil cuvantul de ordine e moderatia. Apropos nea autorule da salata, ceputza, legumele si fructle aduse de peste mari nu contin nitriti, pesticide, si alte substante cu risc pentru om. Oare ridichea aia olandeza a vazut in viata ei cum arata un bob de glie?

  • Ba nasule, atunci ceeeeeeeeeeeee sa mancam baaaaaaaaaaaaaaa??? Nu avem toti ferme agricole ! Unu zice sa nu mananci carne de pui ! Altii zic : carnea rosie este cancerigena ! Pestele Pangasius ? Te omoara stand in picioare ca e cancerigen caci mananca ortava din resturile din raul vietnamez Mekong! Salata verde? nu e buna! Toate verdeturile de sezon sunt cu Euri! Ceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sa mai mancaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa????? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, Trasni-o-ar Dumnezeu cu E’uri cu tot pe aceasta societate satanica !

  • Din ce ar face bani acesti nutritionisti care au aparut ca ciupercile dupa ploaie,daca nu ar fi unii care sa le asculte sfaturile.Daca toate produsele pe care ei le numesc nocive pt organismul uman se produc inseamna ca sunt bune,sau ne mintim unii pe altii,producatori si specialistii in nutritie.De ce se da voie sa se produca acele alimente care nu sunt bune pt.alimentatie,unde sunt organele de control abilitate in acest sens?Chiar ne batem joc unii de altii.

  • Ma mir ca Domnul nutritionist Mărgărit doar ce a descoperit acum aceste lucruri care au făcut deja înconjurul lumii de atâția ani.

  • Nu are rost sa deveniți necivilizați. PrimÎți informația sau o ignorați. E simplu. Aveți dreptul sa alegeți. Prefer sa pasc iarba. Pot sa va spun ca este la îndemână noastră sa îi forțam pe producători sa nu mai îndoape puii cu antibiotice și alte cele. Nu mai cumpărați. O greva a consumului îi va forță sa reduca măcar porcăriile din alimentație. Și încă ceva: dacă la raft luați caserola fără sa comentați, când găsiți vreo bătrână care va vinde oua, platiti-i-le fără sa o umiliți.