4 feb., 2014

Aromaterapia. Ce mirosuri te fac mai sănătos și mai deștept

Stil de viaţă

Mirosul este un simț de 10.000 mii de ori mai precis decât gustul, datorită multimudinii de receptori olfactivi din nasul uman. Când aceștia percep un miros, transmit informația mai departe, la creier. Puțini știu însă că partea creierului responsabilă cu amintirile și emoțiile este poziționată în apropierea celei care gestionează mirosul. Așa se face că o cină poate reprezenta preludiul unei nopți de amor. Totodată, unele mirosuri scad nivelul de stres, îmbunățățesc funcțiile cognitive și performanțele fizice. Cercertătorii au alcătuit o listă cu aromele cele mai benefice pentru sănătate.

Mirosul de măr verde pune capac poftelor alimentare necontrolate, susține doctorul Alan Hirsch, din Chicago. Acesta le-a dat pacienților săi obezi să miroasă arome de banană, măr și mentă și a observat că aceștia au slăbit în timp mai mult decât cei care nu au beneficiat de acest tratament.

Un studiu australian a demonstrat că și mirosurile de portocală sau lavandă au proprietăți miraculoase, mai ales când vine vorba de stres, având puterea de a reda calmul și relaxarea.

Rozmarinul acționează mai ceva ca lecitina, spun cercetătorii britanci de la Universitatea Northumbria. După expunerea la aroma rozmarinului, peste jumătate dintre studenții participanți la experiment au trecut cu brio un test de memorie

Menta nu doar că împrospătează respirația, dar poate reduce vizibil durerea, cred profesorii de la Centrul Medical al Universității din New York. Aceștia spun că menta funcționează cel mai bine în cazul durerilor de cap.

Articole similare

Atenţie! Obezitatea le SCURTEAZĂ VIAȚA cu minimum 5 ani!
AnimalZoo
Atenţie! Obezitatea le SCURTEAZĂ VIAȚ ...
NU s-au mai ASCUNS! Victor Slav, „CUPLAT” cu o super-dansatoare de la noi?
EVZMonden
NU s-au mai ASCUNS! Victor Slav, „CUPL ...
MIHAI BENDEAC și cea mai VECHE RELAȚIE a sa. Zvonurile despre „BURLAC” sunt adevărate! Avem CONFIRMAREA - FOTO.
EVZ
MIHAI BENDEAC și cea mai VECHE RELAȚIE ...
E oficial! Milionarii români sunt cei mai tari din lume. Rușii sau americanii sunt nimeni pe lângă ei
CAPITAL
E oficial! Milionarii români sunt cei m ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.