Avantajele și riscurile implicate de tranzacționarea criptomonedelor (P)

De , 24 iun., 2019, Stil de viaţă

Cei care au știut să sesizeze oportunitățile de investiție și și-au asumat riscul de a miza pe tranzacționarea de criptomonede au fost în cele mai multe cazuri norocoși.

Evoluția unora dintre cele mai importante monede de acest tip a fost spectaculoasă și a adus multora dintre posesori câștiguri remarcabile. Noroc, șansă, inspirație sunt doar întâmplări atunci când doriți să tranzacționați monede virtuale la un nivel profesionist. Experiența și cunoașterea sunt cel mai recomandate soluții.

Tranzacționarea de criptomonede nu este un joc de noroc. Riscul de a pierde totul este la fel de mare ca și cel de a obține profituri smnificative cu investiții minime. Tocmai  de aceea, pentru a începe nu sunt suficiente flerul și asumarea riscului, este nevoie de o serie de cunoștințe de bază despre specificul acesui domeniu, despre istoricul monedei în tranzacționarea careia doriți să vă lansați, despre modalitățile de analiză și decizie, despre folosirea datelor disponibile și despre strategiile pe care le puteți pune în practică. La fel de importantă este și utilizarea unei platforme cât mai performante.

Bit Mahavi  este cea mai promițătoare platformă de trading criptomonede dedicată serviciilor de acest tip din România. Aceasta este o platformă de live trading, unde puteţi cumpăra sau vinde instant criptomonedele Bitcoin, Ethereum și Litecoin. Sistemul este foarte ușor de folosit și garantează condiții securizate de tranzacționare. Comisioanele sunt transparente și prețurile foarte avantajoase. Caracteristicile și instrumentele de analiză o fac alegerea perfectă atât pentru traderii aflați la început de drum, cât și pentru cei mai experimentați.

Care sunt cele mai importante aspecte de care să țineți seama atunci când doriți să tranzacționați criptomonede?

Tranzacționarea de acest tip nu este un joc. La mijloc sunt bani reali, cu valoare, care pot fi pierduți în doar câteva clipe de lipsă de previziune. Fară o serie de cunoștințe de bază, fără experință și fără conștientizarea riscurilor nu se merită să începeți demersul. Dacă totuși sunteți dornici să plasați bani în acest mod și nu aveți răbdarea necesară pentru a deprinde cele necesare, este recomandat să apelați la un broker experimentat.

Fiind vorba despre monede extrem de volatile, a căror valoare urcă și crește spectaculos în funcție de anumite semnale din piață, este bine, ca înainte de a începe să tranzacționați să vă informați forte bine în legatură cu istoricul și parcursul tranzacționării monedei pe care o preferați. În funcție de suma investită și de tipul tranzacției, profitul sau pierderile se pot însuma pe parcursul unui interval foarte scurt de timp.

Folosirea unei platforme performante, cu semnale în timp real și cu instrumente de analiză adecvate vă poate fi de foarte mare ajutor în luarea deciziei de a investi. În acest sens, orice trader care are un minim de cunoștințe de bază va trebui să decidă singur în privința platformei și strategiilor pe care le consideră cele mai potrivite. În același timp fiecare trader trebuie să-și calculeze foarte bine cât poate pierde sau care este nivelul de câștig care ar putea să fie satisfăcător pentru a opri tranzacția. Flerul și capacitatea de a sesiza nuanțe pot fi decisive în linia dintre câștig și pierdere.

Chiar dacă există o serie de strategii generale ce pot fi aplicate de orice participant, de multe ori acestea nu sunt sificiente pentru a garanta succesul. În calcul intră o multitudine de indici și valori care pot face o mare diferență atunci când apar. În eventualitatea în care piața nu merge în direcția estimată, orice doritor de a face tranzacții cu criptomonede trebuie să pună în joc doar acea sumă pe care este dispus să o piardă.  Întotdeauna trebuie să vă setați limitele conform unor principii deja foarte cunoscut de către toți traderii, respectiv „Take profit” și „Stop loss”. Pe cele mai multe platforme profesioniste veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a ști cum să vă comportați responsabil pe această piață extrem de volatilă.

Un trader cu experință va aprecia întotdeauna când este cel mai potrivit moment pentru a ieși dint-o tranzacție, chiar dacă aceasta nu este în favoarea sa. Este foarte simplu să alegeți să intrați într-un proces de tranzactionare, dar mai important este să știți cand să vă opriți în acest proces.

Dacă nu aveți sufient timp pentru a vă documenta în privința strategiei și monedei alese spre tranzacționare, cel mai rentabile este să apelați la un broker specializat. Chair dacă nici acesta nu vă poate garanta succesul, vă poate ta toate informațiile necesare pentru a face ceea ce este corect.

Dacă veți ține seama de aceste aspecte, atunci procesul va fi unul predictibil și veți avea mai multe șanse să obțineți siguranța tranzacțiilor pe care vi le doriți.

Ce platformă să alegeți pentru a începe să tranzacționați cu criptomonede?

Ținând cont de specificul zonei de tranzacționare și de avantajele oferite clienților locali, platforma Bit Mahavi este cea mai recomandată varianta de platformă adaptată și performantă. Aceasta este o platformă de live trading & exchange, unică pe piața din România, cu o interfață prietenoasă și simplu de folosit. În funcție de moneda aleasă, tranzacțiile pot fi efectuate rapid și  în condiții de securitate maximă.

Pentru mai multe detalii și pentru a o testa accesați Bitmahavi.com!

Lasa un comentariu