8 feb., 2018

Avem 16 DECESE cauzate de GRIPĂ! Ministrul Sănătății a făcut anunțul

Ştiri

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat joi că, în acest moment, nu există o epidemie de gripă în România, însă a precizat că 16 persoane au murit din cauza virusului gripal.

Aceasta este declarația ministrului: “Am avut o discuţie cu cei la Institutul de Sănătate Publică, am discutat cu domnul profesor Rafila. În acest moment nu putem spune că în România avem o epidemie de gripă, avem o circulaţie mai intensă a virusului gripal şi se încadrează în limitele stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. (…) Avem în acest moment 16 persoane care au murit din cauza virusului gripal. Anul trecut în această perioadă am avut 21 de persoane”, a spus Pintea, într-o conferinţă de presă.

Domnia sa a precizat că există focare locale de virus gripal la Iaşi şi Bucureşti.

“În acest moment, avem la Marius Nasta opt cazuri înregistrate”, a spus ministrul Sănătăţii.

Pintea a arătat că cel mai probabil această circulaţie a virusului gripal se va prelungi până în luna aprilie, motiv pentru care trebuie luate măsuri de siguranţă.

“La cabinetele medicilor de familie în acest moment avem în stoc 135.884 de vaccinuri. Au fost vaccinate peste 800.000 de persoane. (…) Specialiştii spun că în continuare putem folosi această metodă, dar măsurile de protecţie sunt cele mai importante. Carantina instaurată la nivelul unor spitale este obligatorie, sunt Direcţiile de sănătate care constată asta, limitarea accesului vizitatorilor iarăşi este importantă, la nivelul fiecărei direcţii de sănătate publică se vor lua măsurile care deja sunt comunicate şi pot să le pună în practică”, a arătat ministrul Sănătăţii, potrivit Agerpres.

Ea a mai susţinut că dacă vaccinurile nu se găsesc în farmaciile cu circuit deschis înseamnă că acestea nu au fost comandate.

Sorina Pintea a subliniat că au fost înregistrate 542 de cazuri de infecţii respiratorii, din care 300 au fost confirmate de laborator.

“Nu toate cazurile de infecţii respiratorii sunt cazuri de gripă”, a arătat ministrul Sănătăţii.

Articole similare

Atenție! Cel mai bun PRIETEN al omului spune ce nu-i PLACE
AnimalZoo
Atenție! Cel mai bun PRIETEN al omului ...
Medicii au  dat VERDICTUL CRUNT! Mihai Bendeac a vorbit despre lupta grea pe care o duce cu o BOALA SINISTRA: “Am un singur gand ce ma ajuta sa lupt…”
EVZMonden
Medicii au dat VERDICTUL CRUNT! Mihai B ...
S-a DECIS! LOVITURĂ pentru TOȚI ROMÂNII. ALERTĂ NAȚIONALĂ.
EVZ
S-a DECIS! LOVITURĂ pentru TOȚI ROMÂN ...
Suma uriașă pe care o plătește Udrea pentru a scăpa de închisoare
CAPITAL
Suma uriașă pe care o plătește Udrea ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.