14 sept., 2018

Avertisment dat de medici! 1 milion de români suferă de această boală şi nu ştiu

Sănătate de la A la Z

Cel puţin un milion de români suferă de o boală pe care nici nu ştiu că o au. Afirmaţia aparţine  medicului primar pneumolog Florin Mihălţan. Este vorba despre  astmul bronşic, o afecţiune diagosticată din păcate la sub 40% din  pacienţii bolnavi. Şi asta pentru că boala este ascunsă, pacienţi  interpretează greşit ceea ce simt şi nu de puţine ori minimalizează acest lucru.

“(…)De bronhopneumopatia cronică obstructivă suferă 9,8% din populaţia României însă doar sub 40% sunt diagnosticaţi. Ronchopatia cronică apare până la 40-60% din populaţie, iar anual 12.000 de persoane sunt diagnosticate având cancer bronhopulmonar”, a precizat doctorul Florin Mihălţan, medic primar pneumologie, la conferinţa “Managementul Bolilor Pulmonare”.

Poluarea şi dependenţa de nicotină sunt principalele cauze care provoacă aceste afecţiuni şi deşi mulţi ştiu de acest lucru foarte puţini dintre ei au noţiuni concrete în acest sens ori  nu ţin cont de ele.

“Cancerul pulmonar reprezintă cea mai răspândită formă de cancer în România. ONU spune că o treime din acestea sunt previzibile, iar jumătate ar putea fi evitate. (…)

Controlul factorilor de risc asociaţi cu afecţiunile pulmonare, printre care fumatul sau poluarea, contribuie la reducerea incidenţei şi mortalităţii”, atrage atenţia medicul.

Articole similare

Incident ȘOCANT relatat pe o rețea de socializare: ”un individ mi-a călcat câinele cu maşină… pentru că aşa a vrut el”
AnimalZoo
Incident ȘOCANT relatat pe o rețea de ...
Gestul făcut de Bittman i-a ȘOCAT PE TOȚI. Uite cum explică artistul valul de critici și insulte aduse
EVZMonden
Gestul făcut de Bittman i-a ȘOCAT PE T ...
Partizanii lui DRAGNEA activează OPȚIUNEA NUCLEARĂ. Acuzații de COLABORARE cu STATUL PARALEL. „Parcă e venită din LABORATORUL KOVESI-MAIOR-COLDEA!” .
EVZ
Partizanii lui DRAGNEA activează OPȚIU ...
Incredibil: Câți bani a primit Dan Bittman după evenimentul din Sectorul 5? Mii de euro i-au intrat în buzunare
CAPITAL
Incredibil: Câți bani a primit Dan Bit ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.