Bătălia fructelor. Care este mai sănătos: mărul sau portocala?

Stil de viaţă

Se găsesc tot anul, sunt frumos colorate și ușor de pus în pachețelul copiilor sau în geantă, pentru o gustare de după-amiază. Popularitatea merelor și a portocalelor i-a făcut pe nutriționiști să se întrebe care dintre cele două fructe este mai sănătos. Bătălia a fost una extrem de strânsă.

Competiția fructelor a fost lansată de site-ul american de sănătate Prevention.com, folosind baza de date nutriționale a Departamentului American de Agricultură.

Mărul-plin de vitamine, dar și de zaharuri

Primele analizate au fost caloriile, portocalele câștigând cu 69 de calorii pe suta de grame în fața merelor, care au 95. Acestea din urmă și-au luat revanșa la confruntarea procentului de fibre, 17% comparativ cu 12% fibre conținute de portocale.

Balanța s-a schimbat iar la procentul de zahăr. Un măr mediu are 19 grame de zahăr natural, pe când exoticul său adversar are doar 12 grame. Chiar și mai zaharos, mărul se mândrește cu 4 procente de vitamina K, esențială pentru sănătatea oaselor, și care lipsește cu desăvârșire din portocale.

Dar mărul a fost doborât efectiv la pământ de următoare provocare: o singură portocală conține 110% din necesarul zilnic de vitamina C, un record pe lângă cele 14 procente ale mărului. La fel de dulce a fost răzbunarea portocalelor și în privința acidului foclic sau a calciului, capitole la care mărul s-a înverzit de rușine. Abia spre final a încearcat o revenire, cu 7,3 miligrame de antioxidanți față de 0,3 miligrame ale competitorului.

Scorul final: 7 la 4 pentru portocale!

Articole similare

Trei hoți, SURPRINȘI de camerele de filmat în timp ce furau un pui de labrador. Ce a făcut PROPRIETARUL
AnimalZoo
Trei hoți, SURPRINȘI de camerele de fi ...
Adela Popescu, REACTIE INCREDIBILA dupa ce Radu Valcan a parasit-o: ”Chiar nu imi pasa.”
EVZMonden
Adela Popescu, REACTIE INCREDIBILA dupa ...
Un bărbat a slăbit 125 de kilograme după ce NU A MÂNCAT NIMIC un an. Caz INEXPLICABIL p.
EVZ
Un bărbat a slăbit 125 de kilograme du ...
CURS VALUTAR, luni, 18 februarie 2019. Haos la casele de schimb, după anunțul BNR!
CAPITAL
CURS VALUTAR, luni, 18 februarie 2019. H ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.