Băutura care poate reduce cu o treime riscul cancerului de prostată

De , 28 mart., 2013, Sănătate de la A la Z

Prostata este o structură fibromusculară care înconjoară baza vezicii urinare, făcând parte din aparatul reproducător masculin

În general, cancerul de prostată este descoperit cu ocazia examenelor medicale periodice, chiar dacă nu au apărut simptome. În unele stadii mai avansate, afecţiunea poate fi însoţită de retenţie urinară şi de umflarea vezicii urinare. Când cancerul s-a răspândit deja la alte organe, ar putea fi însoţite de dureri de spate, simptome neurologice şi umflarea picioarelor cauzate de obstrucţia sistemului limfatic. Recent, într-un singur an, numai în Statele Unite s-au înregistrat 300 000 de cazuri de cancer de prostată şi 41 000 de decese cauzate de acesta. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că 30 la sută dintre bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 60 şi 69 de ani şi 67 la sută dintre cei ce au între 80 şi 89 de ani se vor îmbolnăvi de cancer de prostată.

Pe lângă dieta echilibrată şi limitarea consumului de carne roşie, prăjeli, sosuri, dulciuri sau făină albă şi alegând în schimb vegetalele, experţii au mai descoperit o bătutură care poate preveni cancerul de prostată.

Este vorba despre ceai verde, despre care cercetătorii de la Universitatea Maastricht au descoperit că poate reduce cu 37% cancerul de prostată, dacă sunt consumate două ceşti pe zi. Un alt element asociat cu diminuarea riscului de cancer de prostată este licopenul, care se găseşte în pasta de tomate, mai ales în cea a cărei compoziţie intră şi uleiul de măsline.

Aportul constant de soia sau produse derivate pare să reprezinte motivul pentru care, la populaţiile asiatice, mari onsumatoare ale acestei plante, există o incidenţă extrem de scăzută a cancerului de prostată.

Miezul seminţelor de dovleac consumat crud şi fără adaos de sare, pare să aibă efecte benefice în caz de prostatită cronică, la fel ca şi consumul constant de dovleac fiert.

Articole similare

Comentarii

  • de aia porcii nu fac prostata:mananca dovleac FIERT!
    nu stiam ca oamenii mananca asa ceva-sunteti varza!

    • domnule,atent,dovleacul este un aliment,ca oricare altul si se foloseste sub diverse forme in bucatarie,numai ca tu,esti „din satul unde intorc ciorile” adica un taran incult! Pastreaza comentariile de acest gen pt. tine!

      • Arthur ai dreptate ….sigur ca uleiul de dovleac presat la rece e si mai bun……ATENT …nu prea este atent sau nu stie pe ce lume traieste..

  • 67%? Daca adaugam si problemele cardiovasculare, cele renale, pulmonare sau diabetul, rezulta ca niciun barbat de pe planeta nu va mai muri de moarte buna – adica de batranete – in patutul lui, cu familia petrecandu-l senina si vesela. Nasol!