Băuturi cu potențial cancerigen pe care le consumi zilnic

De , 28 iun., 2019, Stil de viaţă

Băuturi periculoase! Potențialul cancerigen este un aspect destul de întâlnit în multe contexte ale vieții noastre, alimentare sau comportamentale.

În SUA, 1 persoană din 20 are cancer, potrivit Societății Americane de Cancer.

Unele cancere sunt inevitabile, determinate genetic, însă anumite comportamente pe care le putem controla influențează potențialul nostru cancerigen.

Fumul de țigară, noxele, anumite alimente și produse chimicale pot influența riscul cuiva de a face cancer.

Acest risc este influențat și de ce bei. Iată lista de băuturi cu potențial cancerigen, potrivit oamenilor de știință.

Avem destule dovezi că alcoolul contribuie la creșterea numărului de cancere.

Orice tip de băuturi alcoolice fermentate, cu drojdie, zaharuri și amidon.

Un motiv pentru care alcoolul este periculos este că irită țesuturile, făcând mai ușor pentru carcinogene să se furișeze și să afecteze ADN-ul din corp.

Oamenii de știință au arătat de-a lungul vremii că alcoolul contribuie la câteva tipuri de cancer. Și doza e importantă, cu cât bei mai mult, cu atât riscul crește!

Poți face cancer de cap, de gât, de ficat, mamar sau de colon. Un studiu amplu din 2018, care a cercetat băutorii din 195 de țări a descoperit că indiferent unde trăiesc oamenii, cei mai predispuși la cancer sunt băutorii înveterați și este la fel de posibil să și moară din cauza cancerului.

Mulți beau până la adânci bătrâneți, dar asta nu înseamnă că nu se supun niciunui risc.

Foarte periculoase sunt și băuturile dulci. Zahărul este considerat periculos în toate formele sale, fiind carburantul preferat al celulelor canceroase.

Este foarte dăunător să primești zahărul în formă lichidă, întrucât produce un șoc organismului și este foarte repede absorbit. Oricum, și cele îndulcite cu aspartam sunt la fel de periculoase. Există numeroase studii care au arătat potențialul nociv al băuturilor procesate. Dacă sunteți amatori de sucuri și tot soiul de răcoritoare, specialiștii avertizează că vă puteți afla în pericol.

Și băuturile fierbinți sunt total nerecomandate. Cresc riscul de cancer gastric și de esofag.

Până la urmă, citind studiile atâtor oameni de știință cu ce să nu bem, ne este foarte clar că știm ce trebuie să bem. Băutura total inofensivă, care face minuni în organismul nostru, dacă nu uităm s-o bem în cantități optime: apa.

Articole similare

Lasa un comentariu