Cu ce boli te poți alege dacă mergi la piscină?

De , 2 iul., 2019, Sănătate de la A la Z

Zilele toride de vară și căldura în exces ne animă dorința de bălăceala. Nimic mai frumos, de altfel! Însă, trebuie să fii sigură că bazinul la care alegi să mergi este perfect curat. Există o serie de probleme medicale cu care te poți alege în urma bălăcelilor în piscine.

Uite ce riscuri există la bazin și cum te ferești de ele:

  • E. coli – o bacterie care poate să fie luată cu multă ușurință din apă contaminată, de aceea nu este de mirare că mulți copii prezintă diaree după ce au mers la piscină. Printre simptomele infecției cu E.coli se numără diareea, febra, vărsăturile şi crampele abdominale. Boala afectează rinichii, dar se manifestă şi la nivelul intestinului, provocând diaree.
  • Dizenteria. Este o boală determinată de un grup de bacterii numite Shigella, iar principalul simptom este diareea, dar poate să apară și febră, dureri mari abdominale care apar la 2-3 zile după infecție.
  • Norovirus – acest tip de infecție este o afecțiune medicală foarte contagioasă, care provoacă vărsături neașteptate și severe, precum și diaree. Aceasta este de obicei răspândită prin alimente sau apă contaminată. Norovirusul se manifestă prin diaree, vărsături și dureri la nivelul abdomenului. Acestea încep, de obicei, la 24 sau 48 de ore după expunerea la virus și durează câteva zile.
  • Giardioza. Aceasta este provocată de paraziții de Giardia și boală are ca manifestare scaunele diareice. Giardia este un parazit care trăiește în intestine și este transmis prin intermediul materiilor fecale. Copilul poate avea și dureri abdominale, greață, balonare, stare de rău generală.
  • Legionella. Acestă infecție cauzată de o bacterie periculoasă deși de regulă se ia din jacuzzi, se poate lua și dacă piscina respectivă nu a fost corect dezinfectată. Dacă ai avut ghinionul să te îmbolnăvești, mergi la medic pentru analize, confirmarea diagnosticului și tratamentul aferent.

Lasa un comentariu