Bebelușul poate semăna cu primul partener sexual al mamei, chiar dacă ea a rămas însărcinată cu alt bărbat! Cum e posibil?

De , 22 sept., 2019, Stil de viaţă

Telegonia este o teorie demonstrată cu ajutorul geneticii, care susţine că primul partener sexual din viaţa unei femei este, de fapt, tatăl genetic al copiilor sai. De aici, reiese ideea că, indiferent de bărbatul cu care femeia rămâne gravidă, copilul ar putea semăna cu primul ei partener. Mai mult, fiecare partener sexual contribuie la dezvoltarea structurii ADN-ului ai copiilor săi.

Telegonia a fost dovedită de biologul şi filosoful francez Felix Le Dantec. Cel mai concludent exemplu este cel al unei iepe care a fost împerecheată cu un mascul zebră. Bineînţeles că nu a rezultat nimic, pentru că genomurile celor două specii sunt incompatibile, dar, mai târziu, când aceeaşi iapă a fost împerecheată cu un cal, spre surprinderea tuturor, mânjii au ieşit vărgaţi! Această întâmplare a fost, de fapt, punctul de pornire al teoriei telegoniei.

Cromozomii au capacitatea de a memora informaţie și pe cale cale ondulatorie, adică prin undele emise de molecule şi de atomi. Cercetările au arătat că spermatozoizii zebrei au rămas o vreme în corpul iepei, apoi s-au ventilat. Rămași sub formă de corpusculi ondulatorii, adică informaţii ce rămân în memoria celulelor, aceştia ies la iveală mai târziu. La fel stau lucrurile şi în genetică umană.

Geneticienii au explicat și cum a fost posibil să vină pe lume un copil negru rezultat dintr-un cuplu de albi. Pentru că primul iubit al mamei fusese un bărbat de culoare, informaţia genetică rămasă intactă a influenţat structura genetică al copilului, chiar dacă acesta a fost conceput cu un bărbat alb. Telegonia este astfel o realitate, chiar dacă acest lucru nu este pe placul tuturor, iar corpul uman se supune unor legi stricte din punct de vedere genetic.

Biologii moderni găsesc o posibilă explicaţie a fenomenului telegoniei prin „allele”, o secvenţă reprezentată de poziţia ocupată de un număr din codul ADN în cromozom. Aceste secvenţe de ADN alcătuiesc codul unei gene, iar un set de „allele” dau genotipul individual. Mai exact, primul bărbat din viaţa unei femei poate avea nişte secvenţe dominante care să se „lipească” de secvenţe din cromozomii femeii, producând un efect întârziat. Coincidență sau nu, „al lele”, cum se pronunţă conform dicţionarului Encarta, posibil de origine protolatina, seamănă mult cu vorba românească străveche „al lelei”, care se referă la un copil cu tată incert.

În concluzie, telegonia caută să demonstreze că păstrarea virginităţii până la căsătorie nu este doar un principiu moral, ci şi unul care ține de genetică. Informaţiile genetice dezordonate, care ajung în corpul viitoarei mame odată cu sperma străină, mai devreme sau mai târziu, determină zestrea genetică a fătului, care se naşte cu o mulţime de afecțiuni. Aceasta este cauza pentru care in ziua de astăzi copiii nu mai sunt la fel de sănătoși ca în trecut, spun cercetătorii care au studiat fenomenal telegoniei.

În prezent, femeile întrețin relații sexuale cu parteneri diferiți până să devină mame, iar informațiile genetice pozitive, dar si negative, rămân în organismul ei, influențând dezvoltarea fătului. Potrivit datelor Ministerul Sănătăţii, în 1999, vârsta medie la care tinerii aveau primul contact sexual a fost de 19 ani şi jumătate, în descreştere faţă de anul 1993, când această vârstă era de 20 de ani şi jumătate. Astăzi, vârsta a scăzut la 17-18 ani.

Articole similare

Comentarii

 • de stiut

 • Aceasta teorie a aparut in secolul 19 si a fost infirmata de progresele stiintifice, la fel ca multe altele- de exemplu ca pamantul ar fi plat.
  Este evident ca cine a scris articolul s-a inspirat de aici https://en.m.wikipedia.org/wiki/Telegony_(pregnancy) dar s-a folosit de informatie pentru a crea ceva senzational. Mintim poporul cu internetul…

  • Pämântul este plat. Te îndem sä reconsideri ce ni s-a bägat pe gât färä sä fi experimentat dacä este asa sau nu. Ne-au fäcut sä credem ceea ce ei stiu cä nu este adevärat, doar pentru al ascunde pe Dumnezeu. Biblia confirmä faptul cä pämântul este plat. Sunt oameni de stiintä ce au demonstrat acest lucru. Pe când toate experimentele cä pämântul s-ar misca au esuat, prin urmare teoria globului cade. Singura „demonstratie” fiind fotografiile de pe lunä. Dar, considerând cä niciodatä nu au ajuns pe lunä, altä minciunä, rämânem la ce au crezut oamenii de mai bine de 4000 de ani. Sau cercetezi, cum am fäcut si eu si te convingi singurä. Si nimeni nu minte poporul cu internetul, cäci nu tot ce este oficial este neapärat adevärat, si nici tot din ce este dezacreditat este cu adevärat neadevärat. Sä cercetäm, dar lucrurile si sä pästräm ce este bun si vrednic de crezare, asa cum ne îndemna si apostolul Pavel: „Ci cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun” în 1Tesaloiceni capitlol 5 cu versetul 21. Pace :)

   • Te iubesc, Andreea. Esti tot ce isi doreste un om pe lumea asta. Asa este. Pamantul este plat. Ei sunt niste prosti. Of, viata mea… :)))))

   • Waw….daca mai sunt multi ca tine,planeta asta sigur n-are nici o sansa…
    Sper sa nu te reproduci.

   • imi place ca sti ca Pamantul e plat :) bravo!

  • Oare chiar a fost infirmata ? Tot pe wiki se gasesc precizari ale unor cercetari care o sustin (si probabil daca ne-am apuca sa cautam articole academice, am gasi si mai multe…). Oricum, principiul este confirmat de cazuri reale. Mai mult decat atat, francezul asta Felix Le Dantec care l-a descoperit a fost un ateu fanatic. Asa ca poti lasa la o parte asocierile malitioase, care probabil iti sunt reflexe.
   In definitiv, fiecare face ce vrea cu corpul sau. Daca femeia vrea sa se emancipeze degradandu-se, n-are decat… Cine se (a)seamana, se aduna.

 • Da-ti foc

 • extraordinar articol, aproape m-ai impresionat cu nivelul de retardism.te-as pune sa faci 12 clase, se pare ca ai sarit peste toate.

  • V.P., in caz ca nu crezi, citeste si articolul postat de Gabura Ancuta mai sus la comentarii. S-a demonstrat genetic acest fapt.

 • mi se pare aberant…pardon…mai mult decat aberant

 • Sunteti prosti bai! Toti! Din cauza ca mamele voastre sunt curve.

 • Asta-i articol defaimator, oricine stie ca pruncu’ seamana cu prietenu’ de familie, postasu’, sau instalatorul…

 • „Varza toti” …sa.ti arat ca pamantul e rotund iti propun sa te urci pe un turn si sa filmezi cu o camera video si de acolo ai sa vezi cum se vede.
  Alt experiment,incearca sa vorbesti cu cineva dinAustralia cand in Romania e seara si o sa.ti spuna ce e ziua la ei. Daca ar fii plat Pamantul ar trebui sa fie peste tot aceea.si ora dar….

  • ABERANT ,PAMANTUL A FOST SI RAMANE ROTUND SI IN MISCARE , CUM ALTFEL AR STA OCEANELE , MARILE SI NU S-AR VARSA IN … IN CE ???? IN NEANT????

 • Doamne ce imi este dat sa aud ,sa fie persoane care sa sustina ca pamantul e plat !
  Ne meritam pe deplin soarta, pacat ca suntem bipezi dupa cum gandesc unii ar trebui sa umblam si acuma in 4 labe !
  Rusine scolii prin care a trecut persoana aceasta !

 • sunt 100% convins ca nu exista absolut nici o baza stiintica care sa aprobe acest articole.in alte cuvinte…curva dreacu.

 • Acelasi lucru l-am facut si eu, am insamantat o scroafa cu taur, bineinteles ca n-a iesit nimic dar la insamantarea urmatoare cu porc toti purceii aveau coarne :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))!!!! Ce cretini :))))