Bolile civilizației fac ravagii printre români

Sănătate de la A la Z

Bolile civilizației se regăsesc în țările industrializate. Principalul vinovat este alimentația în exces. Și lipsa activității fizice are un rol important în apariția și declanșarea acestora. Mai grav este că românii nu prea au cunoștințe despre bolile civilizație, nu sunt informați și în consecință nu știu să le prevină. 

Principalele boli ale civilizației sunt obezitatea, diabetul zaharat, bolile cardiovasculare și cerebrovasculare ori steatoza hepatică. În România, prevalența bolilor civilizației este în creștere galopantă. Peste 1 milion de români au diabet zaharat și aproximativ 7 milioane sunt obezi. De aceea, este esențial să educăm copilul de mic să aibă o dietă cât mai echilibrată și să iubească sportul, să evite sedentarismul.

Obezitatea, boala secolului nostru, este o afecțiune complexă care se caracterizează prin creșterea greutății corporale. Aceasta rezultă în urma lipsei de corelare între aportul caloric crescut și cheltuielile energetice reduse. Obezitatea este cea mai des întâlnită boală de nutriție din lume.

Familiile din România sunt interesate de bolile civilizației, dar nu sunt suficient de bine informate în această privință, ceea ce este de înțeles, având în vedere că aceste boli reprezintă o problemă nouă de sănătate pentru țara noastră”, a explicat pentru Doctorul Zilei, Silvian Cioată, medic de familie la Medicover.

Cum definim bolile civilizației:

Bolile civilizației se regăsesc în țările industrializate, acolo unde se mănâncă haotic, pe fugă și nu există o alimentație sănătoasă pe masa oamenilor.

„Acestea sunt cauzate în primul rând de alimentația excesivă și dezechilibrată și de sedentarism. Printre acestea se numără obezitatea, diabetul zaharat, bolile cardiovasculare și cerebrovasculare ori steatoza hepatică. În România, prevalența bolilor civilizației este în creștere galopantă. Peste 1 milion de români suferă de diabet și între 6 și 7 milioane sunt obezi. Cred că primul pas în conștientizarea familiilor despre riscurile bolilor civilizației este informarea și mass-media au un rol foarte important de jucat în această direcție”, a mai explicat medicul.

Articole similare

Trei hoți, SURPRINȘI de camerele de filmat în timp ce furau un pui de labrador. Ce a făcut PROPRIETARUL
AnimalZoo
Trei hoți, SURPRINȘI de camerele de fi ...
Adela Popescu, REACTIE INCREDIBILA dupa ce Radu Valcan a parasit-o: ”Chiar nu imi pasa.”
EVZMonden
Adela Popescu, REACTIE INCREDIBILA dupa ...
Ponta DEMASCĂ MAREA GAFĂ făcută de PSD: „Cred că închisoarea pentru autori este prea puţin”.
EVZ
Ponta DEMASCĂ MAREA GAFĂ făcută de P ...
Se anunță măcel! ANAF începe o operațiune fără precedent. Avertisment dur: Nimeni nu scapă
CAPITAL
Se anunță măcel! ANAF începe o opera ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.