Cartofii prăjiţi sunt adevărate bombe alimentare: 3 motive importante pentru care ar trebui să-i eviţi

De , 21 iun., 2013, Stil de viaţă, Ştiri

Odată cu 150 de grame de cartofi prăjiţi (cât cântăreşte, în medie, o porţie mare de la un fast-food) veţi aduce în organism cel puţin 550 de calorii, iar o pungă de 100 de grame de chipsuri este echivalentul a peste 500 de calorii, care provin, în cea mai mare parte, din grăsimi nesănătoase. Însă, cartofii prăjiţi nu îţi afectează doar silueta ci cresc riscul celor mai temute boli.

  1. Povoacă diabet şi boli de inimă: cartofii prăjiţi pot ridica nivelul colesterolului şi bloca arterele, pot provoca diabet şi boli ale inimii. Mai mult decât atât, uleiul încins folosit produce substanţe cu potenţial cancerigen.
    De asemenea, este bine de ştiut că asocierea grăsimilor din ulei cu carbohidraţii din cartofi perturbă metabolismul şi duce, de asemenea, la creşterea în greutate şi la diverse afecţiuni.
  2. Cresc riscul de cancer: potrivit unui studiu recent, cartofii prăjiţi cresc riscul apariţiei cancerului la prostată cu 30-37% în cazul bărbaţilor, chiar dacă aceştia mănâncă doar o porţie pe săptămână.
  3. Afectează rinichii: potrivit unui raport publicat în „Health Day News“ persoanele care consumă cantităţi mari de acrilamidă, o substanţă prezentă în cartofii prăjiţi riscă să se îmbolnăvească de afecţiuni ale rinichilor.

Articole similare

Comentarii

  • Faptul ca autorul articolului nu face diferenta intre chipsuri, cartofii prajiti in baie de ulei, cartofii prajiti clasici si cei prajiti cu jet de aer cald fara ulei spune multe despre cat timp se documenteaza un astfel de articol, cat si despre calitatea site-ului in general.

  • Unde ati vazut voi ca se foloseste ulei la Fast-Food?

  • Frate,nici bomba atomica nu are o putere de distructie asa de mare.
    Ce urmaresc astia cu articolele astea ?