12 feb., 2018

Cât e de GRAV dacă dormim cu telefonul lângă noi. Specialiștii avertizează

Stil de viaţă

Este cunoscut faptul că orice dispozitiv are partea lui de radiații și, în general, măcar în timpul somnului, oamenii ar trebui să se deconecteze complet.

La fel cum nu este indicat să dormim cu televizorul aprins, medicii spun că este dăunător să ne odihnim în vecinătatea telefoanelor mobile.

Mai multe studii au indicat o legătură între folosirea abuzivă a telefoanelor și problemele de fertilitate, de sănătate mentală, de atenție sau chiar creșterea riscului de cancer, scrie Daily Mail. Ca să nu mai vorbim de dependența de a face poze de tip selfie, care a fost declarată o boală mentalăși chiar au apărut centre care tratează dependențele acestea moderne.

Problemele apar din cauza radiațiilor emise de telefoane, care folosesc semnale radio de joasă frecvență. Radiațiile sunt mai intense atunci când descărcam un document mai mare sau când vizionăm un film.

Cel mai evident efect negativ al telefoanelor a fost observat în cazul copiilor, care ajung să aibă probleme de concentrare, dar și să devină asociali, într-un context în care le este mai simplu să se exprime online.

Astfel, experții recomandă celor care utilizează telefoane mobile să nu le țină foarte aproape de corp și să stea la distanță de ele atunci când nu le folosesc.

Autoritățile americane recomandă limitatea expunerii la radiațiile emise de aceste gadgeturi, care pot fi periculoase pentru sănătate, iar Departamentul de sănătate publică din California a publicat un ghid cu recomandări privind folosirea telefoanelor mobile.

Mai mult, ei recomandă folosirea de accesorii hands-free sau comunicarea prin difuzor, fără a ține telefonul la ureche.

Totodată, studiile au demonstrat că bărbații care își țin telefonul în buzunarul riscă probleme serioase de fertilitate! Așadar, dacă vă doriți copii, țineți telefonul mai departe de aparatul dv. reproducător.

Noaptea lăsați telefonul, tableta și laptopul în altă cameră, sub nicio formă nu dormiți cu telefonul în pat.

Articole similare

ȘOCANT! Uite ce s-a întâmplat cu o cățelușă care a fost FOLOSITĂ PE POST DE ȚINTĂ
AnimalZoo
ȘOCANT! Uite ce s-a întâmplat cu o c ...
Bizar! Oana Zavoranu, BANTUITA de FANTOME: “Este o POVESTE mai veche…”
EVZMonden
Bizar! Oana Zavoranu, BANTUITA de FANTOM ...
BOMBĂ! Anamaria Prodan, MAMĂ DE GEMENI?! Reacția impresarei spune TOT.
EVZ
BOMBĂ! Anamaria Prodan, MAMĂ DE GEMENI ...
EXCLUSIV Guvernul pregătește bomba: Obligă românii să scoată bani din buzunar și să încalce legea
CAPITAL
EXCLUSIV Guvernul pregătește bomba: Ob ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.