Cât timp mai sunt comestibile alimentele după ce le-a expirat termenul de valabilitate

Stil de viaţă, Ştiri

Majoritatea persoanelor aruncă produsele după ce termenul lor de valabilitate a expirat. Însă unele alimente au o durată chiar mare de timp după ce termenul de valabilitate de pe ambalaj a fost depăşit dacă sunt păstrate la frigider.

Pizza se menţine comestibilă în frigider după ce termenul ei de valabilitate a expirat între 3 şi 5 zile.

Humusul se menţine comestibil în frigider timp de 4-6 zile după ce termenul său de valabilitate a fost depăşit, laptele poate fi ţinut în frigider după ce a expirat timp de 5-7 zile, sosul pentru spaghete timp de 5-10 zile, ciupercile timp de 7-10 zile, la fel ca şi frişca.

Aceste produse sunt, însă, printre cele care rezistă cel mai puţin după ce termenul lor de valabilitate a expirat.

Maioneza rezistă după ce termenul ei a expirat timp de o lună, margarina între 1-2 luni, Nutella la fel ca margarina, gemul între 6 luni şi un an, iar berea rezistă de la 6 luni la 2 ani de când termenul ei de valabilitate a expirat.

Bacon-ul poate fi consumat dacă este ţinut în frigider şi după o săptămână de la expirarea valabilităţii sale, crema de brânză după 1-2 săptămâni, untul rezistă 2-3 săptămâni în frigider după ce a expirat, în timp ce ouăle rezistă între 3 şi 4 săptămâni după ce termenul de valabilitate a fost depăşit.

Există şi produse care au termen de valabilitate afişat, deşi ele rezistă permanent dacă sunt ţinute în frigider: mierea şi siropul de arţar.

Articole similare

Poveste uimitoare! Cum s-a schimbat viața unui om odată cu apariția unui animal de companie
AnimalZoo
Poveste uimitoare! Cum s-a schimbat via ...
Monica Gabor trece prin clipe cumplite. A rămas fără casă! Drama fotomodelului român
EVZMonden
Monica Gabor trece prin clipe cumplite. ...
BOMBĂ! Aroganța SUPREMĂ făcută de Ungaria în INIMA României. Acțiunile naționaliste, finanțate cu bani grei. Guvernul de la Budapesta a recunoscut oficial.
EVZ
BOMBĂ! Aroganța SUPREMĂ făcută de U ...
Alertă în Costa Rica! Ce s-a descoperit în celula Elenei Udrea
CAPITAL
Alertă în Costa Rica! Ce s-a descoperi ...

Comentarii

  • Gresit! Mierea,daca nu e contrafacuta,are temen nelimitat(la fel ca si tuica)!

    • la mine tzuica nu rezista mai mult de o ora, indiferent de termenul de validitatet, nu stiu ce draku se intampla, cum ajunge in casa, cum dispare

  • am tinut lapte desfacut in frigider timp de aprox 20 zile dupa ce a expirat …l-am gustat de curios …exact ca in prima zi…acasa in romanica era d eajuns de dimineata pana dupa-masa sa stea laptele in bucatarie sau 1 zi in frigider si adio neica….la iaurt cu el sau la pisica

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.