9 mai, 2018

Cât trebuie să dureze o partidă de amor ideală ca femeia să poată ajunge la orgasm

Intimitate

Orgasmul feminin, în special cel vaginal, poate juca un rol important în evoluție. Aceasta poate explica dificultatea cu care este obținut, deoarece scopul său este acela de a permite femeii să diferențieze (desigur, în mod inconștient) un partener adecvat de unul nepotrivit.

Aceasta explică de ce orgasmul apare mai frecvent atunci când femeia respectivă se simte relaxată și când este cu un partener sexual atent, cu care există o armonie emoțională, ideală pentru o relație pe termen lung.

Însă există și o altă perspectivă: orgasmul poate fi una dintre armele utilizate de corpul femeii pentru a-l alege, fără să își dea seama, pe tatăl copiilor săi. În timpul orgasmului, dimensiunile vaginului se reduc cu 30%. Contracțiile uterului din timpul orgasmului pot facilita fertilizarea, favorizând ascensiunea unui număr mai mare de spermatozoizi către trompele uterine, în timp ce orgasmul în sine poate influența forța cu care se deplasează spermatozoizii. Astfel, corpul ghidează predispoziția de a avea orgasm în funcție de “compatibilitatea” partenerului actual sau de circumstanțe. Cu alte cuvinte, în spatele caracterului impredictibil al orgasmului feminin, se poate afla o strategie specifică de reproduce, de care nu este conștientă nici măcar femeia respectivă.

Probabil că există și o a treia posibilitate: faptul că orgasmul rămâne ceva ce femeile trebuie să cucerească cu adevărat. Este posibil ca avantajele descrise mai sus să fi ajutat la obținerea orgasmului cu o mai mare ușurință, însă femeile încă se află la jumătatea călătoriei evoluționare către controlul deplin asupra orgasmului, care este acum privilegiul bărbaților. Cu alte cuvinte, din punct de vedere al evoluției, pot fi obținute beneficii dacă femeia poate experimenta orgasmul, însă nu a existat suficient timp care să permită această dezvoltare. Este posibil ca direcția evoluționară să conducă la atingerea orgasmului de către femei cu mai multă ușurință, deoarece plăcerea obținută în urma actului sexual poate ajuta la menținerea cuplului.

Însă cât de mult trebuie să dureze un act sexual pentru ca femeia să obțină plăcerea? În timp ce pentru un bărbat 2 minute pot fi suficiente, femeia atinge orgasmul în medie la 10-20 de minute după începerea actului sexual. Din acest motiv este atât de important ca bărbatul să se poată concentra asupra actului sexual în toate fazele acestuia, începând cu preludiul, și nu numai asupra obținerii orgasmului, și să își controleze excitația pe perioada necesară femeii pentru a ajunge la orgasm. Conform unui studiu efectuat în SUA și în Canada, un act sexual satisfăcător durează între 3 și 13 minute. Însă nu viteza, ci calitatea relațiilor sexuale reprezintă singura valoare incontestabilă într-o relație de cuplu.

 

Sursa: www.nudoarunmoment.ro

Articole similare

Scene ȘOCANTE: A legat un CÂINE de MAȘINĂ
AnimalZoo
Scene ȘOCANTE: A legat un CÂINE de MA ...
Incredibil! NU o sa iti vina sa crezi cum arata Mihaela Radulescu in tinerete, pe vremea cand avea 32 de kilograme in plus – FOTO
EVZMonden
Incredibil! NU o sa iti vina sa crezi cu ...
ANUNȚ CRUNT pentru Dragnea. Autoritățile INTERVIN de URGENȚĂ.
EVZ
ANUNȚ CRUNT pentru Dragnea. Autorităț ...
Șoc pe piața media! O importantă televiziune din România s-a vândut! Cine este noul proprietar și ce sumă a plătit pentru ea
CAPITAL
Șoc pe piața media! O importantă tele ...

Comentarii

  • Se poate va o femei sa aiba orgasm dupa 5 minute de sex

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.