Ce dezvăluie ministrul Pintea despre mâncarea din spitale

De , 18 iun., 2018, Ştiri

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, nu este mulţumit de tarifele pentru mâncarea din spitale. Pintea spune încearcă să găsească soluţii pentru suplimentarea tarifului, având în vedere că în prezent acestea sunt foarte mici.

„Este o problemă legată mai mult de spitalele din subordinea Ministerului Sănătăţii, pentru că pentru spitalele din subordinea autorităţilor locale există posiblitatea suplimentării acestor tarife de către autorităţile locale. La spitalele Ministerului Sănătăţii, tarifele acestea sunt fixe. Aici avem probleme şi încercăm să găsim soluţii pentru că tarifele sunt foarte mici”, a afirmat ministrul la o conferinţă pe teme medicale, potrivit Agerpres.

Potrivit ei, meniul pacienţilor în spitale trebuie să se facă lunar.

„Sunt lucruri care ar trebui să se respecte. Inclusiv gramaj, porţie, meniuri diferenţiate pe patologii”, a afirmat Pintea.

Articole similare

Comentarii

  • Cel mai bine ar fii ca mancarea sa fie tip catering pe fiecare bolnav, astfel incat infirmierele si cei de la bucatarie sa nu mai fure din mancarea pacientilor si sa respecte regimul alimentar prescris de medici !!!