Ce efect uimitor are slăbitul asupra creierului

Stil de viaţă, Ştiri

Oamenii de ştiinţă au mai descoperit un motiv întemeiat pentru care ar trebui să scapi de kilogramele în plus.

După ce mai multe studii au demonstrat că persoanele obeze prezintă o memorie episodică mai proastă – capacitatea de a-şi aminti evenimente ce au loc de-a lungul vieţii – o nouă cercetare sugerează că acest lucru ar putea fi reversibil.

Andreas Pettersson, doctor şi totodată doctorand la Universitatea Umea, a efectuat acest studiu pe 20 de femei supraponderale, cu vârsta medie de 61 de ani. Pettersson le-a cerut femeilor să respecte o dietă timp de 6 luni.

Înainte şi după ce au ţinut această dietă, cercetătorul a testat memoria episodică a femeilor, solicitându-le să memoreze o serie de nume şi de feţe şi cerându-le ulterior să-mi amintească litera de la începutul numelui fiecărei persoane.

Performanţa femeilor în aceste teste s-a îmbunătăţit după ce acestea au scăzut în greutate. De asemenea, cercetătorul a scanat creierul participantelor la studiu în timpul exerciţiului, iar rezultatele scanării sugerau că acestea au devenit mai eficiente în stocarea şi rememorarea amintirilor.

Dr. Petterson a prezentat rezultatele acestui studiu cu ocazia întrunirii anuale a The Endocrine Society, ce a avut loc la San Francisco.

„Activitatea cerebrală schimbată pe care am observat-o după scăderea în greutate sugerează că, după acest eveniment, creierul devine mai activ în timp ce stochează amintirile, astfel că are nevoie de resurse mai puţine pentru a accesa informaţiile stocate. Rezultatele noastre sugerează că deficienţele de memorie asociate obezităţii sunt reversibile, oferind un nou motiv care să încurajeze scăderea în greutate”, a concluzionat cercetătorul.

 

Articole similare

Bonă cu patru picioare….priviți ce face acest GOLDEN RETRIEVER
AnimalZoo
Bonă cu patru picioare….priviți ce f ...
Va mai aduceti aminte de IDILA dintre Anda Adam si Catalin Botezatu? Este incredibil ce spunea celebrul designer despre ARTISTA
EVZMonden
Va mai aduceti aminte de IDILA dintre An ...
MUTARE BOMBĂ! Antena 1 a primit o lovitură uriașă de la CEI MAI NOI RIVALI din MEDIA. Breaking News.
EVZ
MUTARE BOMBĂ! Antena 1 a primit o lovit ...
Laura Codruța Kovesi aproape de marea lovitură! Decizia e fără precedent
CAPITAL
Laura Codruța Kovesi aproape de marea l ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.