Ce fructe să mănânci ca să nu faci diabet

Sănătate de la A la Z, Ştiri

Consumul constant de struguri și afine reduce riscul de a dezvolta un diabet de tip 2.

La acest rezultat s-a ajuns după o cercetare de mare anvergură. Câteva echipe de cercetători americani au studiat datele privitoare la aproape 200.000 de persoane, observate timp de mulți ani. La început niciun participant nu suferea de diabet, de boli cardiovasculare sau de cancer.

La intervale periodice se adunau date despre obiceiurile alimentare și îndeosebi despre consumul de fructe. Au fost înregistrate simultan și cazurile de diabet apărute. Ținându-se seama de stilul de viață și de factorii clasici de risc de diabet, s-a constatat că anumite fructe asigurau un indice de protecție semnificativ.

În general, consumul a trei porții de fructe pe săptămână scade riscul de diabet și, indirect, de boli cardiovasculare. Acest lucru este valabil îndeosebi în ceea ce privește afinele (-26%), strugurii (-12%), prunele (-11%), merele și perele (-7%), precum și bananele (-5%). Și prunele uscate, piersicile, caisele și portocalele sunt asociate cu o ‘tendință’ de reducere a riscului.

 

Articole similare

O femeie însărcinată a încercat să-și salveze ANIMALUL DE COMPANIE, dar INEVITABILUL s-a produs
AnimalZoo
O femeie însărcinată a încercat să- ...
Musaca de cartofi cu ciuperci. REȚETĂ RAPIDĂ de post
EVZMonden
Musaca de cartofi cu ciuperci. REȚETĂ ...
Bombe în nordul Bucureştiului! Forţele speciale intervin de urgenţă. Breaking news-ul momentului.
EVZ
Bombe în nordul Bucureştiului! Forţel ...
Olguța Vasilescu, poziție radicală. Mesaj pentru Tudorel Toader
CAPITAL
Olguța Vasilescu, poziție radicală. M ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.