Ce înseamnă un penis prea mic și cât de importantă este pentru femei mărimea?

De , 17 ian., 2018, Intimitate

Adevărul legat de lungimea organului genital masculin şi circumferinţa sa s-ar putea să fi fost afectat de multitudinea materialelor pornografice la care avem acces. De asemenea, aici joacă un rol o altă industrie care le promite bărbaţilor un penis ma mare prin diverse intervenţii de extindere.

În plus, trebuie menţionat şi că imaginea pe care o are un bărbat cu privire la organul său genital îl poate face să creadă că penisul său este mai mare sau mai mic comparativ cu al altuia. Acest lucru ar putea fi determinat de modul în care bărbatul îşi priveşte penisul. Privit de sus acesta va părea întotdeauna mai mic decât atunci când este observat din lateral, de exemplu, scrie medicalnewstoday.com.

Pentru femei nu contează foarte tare mărimea

Grijile pe care şi le fac bărbaţii cu privire la părerea femeilor faţă de mărimea penisului s-ar putea să fie nefondate. Un studiu publicat în British Journal of Urology International sugera că, în timp ce majoritatea femeilor (85%) erau satisfăcute de mărimea penisului partenerului, bărbaţii continuau să fie nesiguri de asta. În acelaşi timp, aproape jumătate dintre bărbaţii implicaţi în studiu (45%) îţi catalogau penisul ca fiind mic, deşi oamenii de ştiinţă au concluzionat că astfel de cazuri erau rarisime. Într-un alt studiu, unde 170 de femei au fost intervievate, s-a constatat că deşi mărimea penisului s-a dovedit a fi importantă într-o oarecare măsură, numărul de femei care considerau că acest aspect ar avea o importantă substanţială era foarte mic. În timp ce majoritatea bărbaţilor îşi fac probleme de lungimea organului lor genital, femeile sunt mai interesate de diametrul acestuia, indică un al studiu. Mai exact, o cercetare realizată pe 50 de femei active din punct de vedere sexual a indicat că diametrul penisului este mai important în satisfacerea sexuală, decât lungimea.

Când este un penis prea mic? 

Probabil că cel mai bun sistem de estimare a mărimii unui penis este cel utilizat de medici atunci când hotărăsc dacă un pacient are sau nu nevoie de augumentare a organului. Într-o cercetare publicată în Journal of Urology, oamenii de ştiinţă au studiat mărimea a 80 de penisuri „normale din punct de vedere fizic” înainte şi după erecţii induse de medicamentele. Apoi, ei au concluzionat: „doar bărbaţii care au o dimensiune flască mai mică de 4 centimetri, sau una erectilă mai mică de 7,5 centimetri ar trebui să fie consideraţi candidaţi pentru intervenţii de mărire a penisului”.

Care este mărimea normală a penisului?

În urma cercetărilor s-a constatat că lungimea medie a unui penis este de 8,8 centimetri în stare flască, neerectilă, şi 12,9 centimetri în stare erectilă. De asemenea, studiul a scos la iveală că mărimea unui penis erectil nu este corelată cu mărimea penisului în stare neerectilă. Cu alte cuvinte, bărbaţii care au dimensiuni diferite ale penisurilor în stare neerectilă, pot avea dimensiuni diferite atunci când penisurile sunt în stare erectilă.

Aceste constatări au fost susţinute şi de un alt studiu în care specialiştii au studiat 200 de bărbaţi de origine turcă şi care a indicat că „lungimea în stare flască avea o importanţă minoră în determinarea lungimii penisului în stare erectilă”.

Cercetarea despre care am menţionat mai sus şi care a determinat mărimea medie a penisului a inclus şi un studiu publicat recent (în ianuarie 2014). În studiu au fost incluşi mai bine 1.600 de bărbaţi americani.

Deşi, specialiştii nu au realizat măsurători fizice independente, bazându-se le măsurăturile făcute de fiecare bărbat în parte, specialiştii estimează că măsurătorile au fost corecte din moment ce subiecţii au primit la finalul studiului prezervative care să corespundă cu mărimea declarată. Acest studiu a indicat că mărimea medie a penisului este de: 14,2 cm lungime şi 12,2 cm circumferinţă (în stare erectilă).

Alte măsurători

În ultimii ani au mai existat şi alte studii care au încercat să determine dimensiunile medii ale penisului. Unul dintre studii, publicat în 2001, a inclus 3.300 de italieni tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 19 ani.Astfel, cercetătorii au concluzionat că dimensiunile medii ale unui penis aflat în stare flască sunt: 9 centimetri lungime şi 10 centimetri circumferinţă.

Alt studiu, care a examinat 301 bărbaţi din India a sugerat că în stare flască, dimensiunea medie a penisului este de 8,2 cm lungime şi 9,1 cm circumferinţă. În stare, erectilă, studiul a indicat că lungimea medie este de 13 cm şi circumferinţa de 11,5 cm.  La finalul studiului, specialiştii au concluzionat că „există diferite semnificative între dimensiunile penisului observate în rândul subiecţilor indieni şi cele declarate de alte ţări”.

O altă analiză, publicată în Nature, cita 16 surse din mai multe surse, prima fiind una de acum mai bine de 100 de ani, publicată în 1899.

Pe baza datelor extrase din aceste studii, oamenii de ştiinţă au concluzionat că în stare flască, lungimea medie a penisului variază între 7 şi 10 cm, pe când circumferinţa variază şi ea între 9 şi 10 cm. În stare erectilă, lungimea medie a penisului variază între 12 şi 16 cm, pe când circumferinţa este de aproximativ 12 cm.

Articole similare

Comentarii

 • Cele mai multe femei cu care am discutat mi-au spus ca marimea conteaza. Tu ce parere ai?

 • Eu o am 14cm

 • Eu am reusit sa imi lungesc penisul cu aceasta crema http://penis24cm.blogspot.ro/

  • Giusy cat timp ai folosit crema?
   Eu ma dau cu ea de 3 zile si nu vad diferenta la marime, adevarul e ca o partida ma tine mai mult, inainte ma tinea vreo 3 minute si acum rezist 10 minute
   totusi sunt multumit

  • Sunt tot dani, intre timp mi-a crescut si penisul in lungime 0.5 cm si putin in grosime am facut si pauza de la tratament 4 zile am fost la ski si imi era frica sa nu revina ejacularea precoce dupa incetarea tratamentului, si pot spune ca sexul este grozav acum in sfarsit o aud si eu cum geme de placere

   • Buna!Am citit ceea ce ai scris si am ras pt.ca sunt femeie.Am 30si multi ani si ceva experienta in spate.Dragule,nu iti mai face probleme,penisul tau e normal,trebuie doar sa stii sa il folosesti.Cel mai puternic orgasm al meu a venit dupa o partida de 3minute(sau mai putin).Cu toate astea o fost demential!Pentru femeie conteaza mai putin partida in sine si mai mult preludiul.Conteaza cat de mult isi doreste ca partenerul sa o penetreze,cat de mult e concentrata pe ceea ce face,cat e de relaxata si de excitata.Crede-ma ca poti „tine”si o ora si e fix degeaba daca partenera ta nu freamata de placere inainte sa incepi,daca ea nu e suficient de excitata(umeda).Dupa 10 min de sex pe seceta o sa ii provoci doar jena si usturime,in nici un caz placere.Asa ca lasa-ti penisul asa cum e si lucreaza la tehnica!Afla ce ii place mai mult,ce o „uda „mai tare,foloseste-ti degetele si limba la altceva decat sa iti plangi de mila si sa iti dai penisul cu creme.O seara buna!

 • Eu o am 19cm ma afecteaza cu ceva

 • Eu am 23cm

 • La 27 ani am 15 cm lungime 6-7 cm grosime

 • Super puloaie e aici.Unul cu ea zdravana si groasa,o da la supt? Pup, george