Ce poti pati daca iti cureti urechile des. Te vei gandi de doua ori inainte sa o mai faci

De , 4 nov., 2015, Sănătate de la A la Z

Douglas Backous, medic specialist la Institutul de Neurostiinta din Seattle, sustine ca poti ajunge sa suferi de o serie de probleme destul de grave, daca iti cureti des urechile.
Medicul merge atat de departe incat sa spuna ca urechile nu trebuie curatate niciodata, avand in vedere ca metodele de curatare a urechilor pot sa provoace infectii cutanate cel putin.

El se adreseaza in primul rand persoanelor care folosesc betisoare de urechi pentru igienizare si explica faptul ca aceasta practica poate sa distruga bariera naturala a urechii.

Este vorba despre ceara care se formeaza in urechi care, sustine medicul, protejeaza urechea atata de bacterii cat si de ciuperci.

Eliminarea constanta a stratului de ceara poate duce la aparitia infectiilor care duc mai apoi la imbolnavirea urechii atat interioare cat si a pavilionului urechii.

Specialistul sustine ca betisoarele de urechi de fapt nu curata deloc urechea asa cum ar trebui si nu fac decat sa indese ceara formata in mod natural, care in timp formeaza un dop ce impiedica oxigenarea zonei urechii interne si afecteaza in mod serios auzul.

Cititi mai mult pe lyla.ro. 

Articole similare

Lasa un comentariu