Ce riști să pățești dacă nu faci sex o perioadă lungă de timp?

De , 31 iul., 2017, Intimitate

E drept că abstinența este un mijloc de prevenție a bolilor cu transmitere sexuală, dar cei care o practică trăiesc cu 30% mai puțin decât cei care fac sex.

Lipsa sexului predispune şi la afecţiuni cardiace ori ale oaselor (osteoporoză), dar cel mai mult oamenii sunt afectaţi în plan psiho-emoţional.

Abstinenţii sunt mai pre­dispuşi atacurilor de panică, depresiei, problemelor de atenţie şi concentrare, spun psihologii. „Actul sexual duce la eliberarea unor hormoni care vă ajută să vă simţiţi bine. Când viaţa intimă nu se suprapune cu ceea ce vă doriţi, apar frustrările, nevrozele. Totuşi, atunci când abstinenţa este liber consimţită sau edu­caţională, apar mai puţine probleme în plan psihic”, spu­ne psihologul Roxana Mis­chianu.

Dacă treceţi prin perioade de separare de partener, din mo­tive profesionale, sfatul psi­hologului este să înlocuiţi activitatea sexuală cu sporturi foarte dinamice, dans, masaj, yoga şi alte activităţi care pot duce la relaxare.

Un studiu recent arată că adolescenții care nu au avut încă parte de prima noapte de amor au șanse mai mari să absolvească facultatea cu note mari și să-și găsească o slublă bine plătită, dar sunt mai agresivi. De altfel, societățile care interzic sexul înainte de nuntă înregistrează o rată mare a criminalității și violenței.

Articole similare

Comentarii

  • Sanatate! Dar sa stitii ca un om nu poate face ce vrea cand vrea cu cine vrea mai ales daca provi dintr-o familie saraca,, si esti si tu sarac” nu poti avea o viata sexuala activa, ,,femeile vor un nivel de trai decent care sa il ofere barbatul si asta este cam greu intr-o tara ca Romania sincer unde salariul mini este 200 de euro pe luna”.
    Aa ca nu-i e mirare ca avem o populatie stresata plina de scandal si retrasa sau necomunicativa si respingatoare,,femeile pretentioase”.
    Multumesc!