26 oct., 2015

Ce se întâmplă dacă nu-ți iei anticoncepționalele la aceeași oră, în fiecare zi?

Sănătate de la A la Z

Una dintre cele mai populare metode contracepție, pilulele anticoncepționale, acționează diferit în  funcție de perioada în care sunt administrate.

Cum acționează contraceptivele orale?

Contraceptivele orale combinate sunt preparate din estrogen si progesteron sintetic. Efectul contraceptiv este datorat inhibării ovulației. De asemenea, modifică învelișul intern al uterului, denumit si endometru, făcând implantarea puțin probabilă și îngroașă mucusul de la nivelul colului uterin, îngreunând, astfel, trecerea spermatozoizilor în cavitatea uterină și trompele uterine.

De ce este important să fie luat la aceeași oră?

Potrivit Planned Parenthood, dacă întârzii mai mult de trei ore să îți iei pilula, ar trebui să folosești o a doua metodă de contracepție, precum prezervativul. Asta pentru că, de obicei, efectul unei pilule durează 24 de ore. Când pastila e luată mai târziu, corpul femeii are timp să devină din nou fertil și să elimine ovulul. Dacă are contact sexual atunci când întârzie să ia pilula, are mai multe șanse să rămână însărcinată. De aceea, medicii recomandă ca anticoncepționalele să fie luat cam la aceeași oră, în fiecare zi.

Pauză o lună pe an

Părerile medicilor sunt împărțite și atunci când vine vorba de durata de administrare a anticoncepţionalelor. „Unii spun că trebuie să faci pauză la șase luni, alții la un an etc. Nu scrie nicăieri cât timp ai voie să iei pastile și cât nu. Ce fac însă pilulele? Determină anovulație, de aceea, eu recomand ca, timp de o lună pe an, femeile să renunțe la pastile pentru a mai lăsa ovarele să lucreze”, recomandă doctorul ginecolog Ioan Stoian.

De asemenea, nu există nici un interval de timp prestabilit în care femeile care își doresc să rămână gravide să renunțe la contraceptive.

Articole similare

Scene ȘOCANTE: A legat un CÂINE de MAȘINĂ
AnimalZoo
Scene ȘOCANTE: A legat un CÂINE de MA ...
S-a aflat ADEVARUL! Oana Zavoranu si AVEREA INCREDIBILA lasata de Marioara Zavoranu. Atentie, este vorba de MILIOANE DE EURO!
EVZMonden
S-a aflat ADEVARUL! Oana Zavoranu si AVE ...
ANUNȚ CRUNT pentru Dragnea. Autoritățile INTERVIN de URGENȚĂ.
EVZ
ANUNȚ CRUNT pentru Dragnea. Autorităț ...
Surpriză de proporții! Care este cea mai profitabilă companie din România
CAPITAL
Surpriză de proporții! Care este cea m ...

Comentarii

  • Va referiti la acel Planned Parenthood care vinde organele fetusilor avortati? Ne avortam viitorul, in timp ce muzulmanii nasc mult peste medie si i-au cu asalt lumea civilizata. Natiunile care isi ucid pruncii, vor disparea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.