Cele mai periculoase tipuri de pește și alternativele sănătoase

De , 25 feb., 2014, Stil de viaţă, Ştiri

Peștele și fructele de mare sunt alimente sănătoase, pline de proteine și grăsimi bune. Din păcate, anumite tipuri conțin mercur și pot afecta dezvoltarea neurologică a copiilor, conform nutriționistului Mira Ilic.

Toate tipurile de pește conțin mercur însă există anumite tipuri pe care trebuie neapărat să le eviți

1. Nu mânca rechin

Recchinul se hrănește cu alți pești și de multe ori, acei pești au fost deja contaminați cu mercur, așa că nivelul de mercur pe care îl conține rechinul este destul de periculos.

Alege somonul sălbatic de Pacific

O porție de 113 grame conține cantități importante de vitamina D, vitamina B12, seleniu și acizi grași omega 3. Somonul are calități nutriționale excepționale însă cel sălbatic este mai sănătos decât cel de crescătorie. Atenție, însă dacă ești însărcinată, limitează-te la 340 de grame pe săptămână.

2. Nu manca : Pește-spadă

Acest pește tropical este, de asemenea, un prădător care se hrănește cu alți pești contaminați cu mercur

Alege: Sardinele

Sardinele sunt o sursă impotantă de omega-3 și sunt bogate in vitamina D.

3. Nu mânca : Rege Macrou

Regale macrou nu trebuie confundat cu cleanul macrou, o specie ce sa găsește în Oceanul Pacific și are un contținut mult mai scăzut de mercur. Regele macrou trăiește în Oceanul Atlantic și Golful Mexic.

Alege: Anșoa
Acești peștișori sunt foarte aromați și se potrivesc de minune în salate și paste. În afară conținutului mare de  omega 3, anșoa sunt bogați și în fier.

4. Nu mânca : tilefish

Acest tip de pește conține cea mai mare concentrație de mercur, dintre toți pestii. Acest pește trăiește în apele tropicale și temperate, iar gustul lor este comparabil cu cel al homarului.

Alege : Păstrăv curcubeu de crescătorie

Păstrăvul de lac are un risc mai mare de a fi contaminat cu mercur, însă cel de crescătorie este o alegere sigură.   Păstrăvul este o sursă bună de acizi grași omega 3 și proteine ​.

Nu mânca: Ton de Atlantic

Studii efectuate recent relevă faptul că tonul de Atlantic este puternic contaminat cu mercur. În plus, este pe cale de dispariție, fiind trecut pe lista peștilor protejati.

Puteti opta în schimb pentru ton din Canada, care are un nivel mai mic de mercur.

Articole similare

Comentarii

  • Cu alte cuvinte, omul a ajuns sa dea dreptate Lui Dumnezeu cand ne invata sa mancam, din mari, oceane, rauri si lacuri, doar pestii care au atat aripioare cat si solzi. Deci obligatoriu amandoua.
    Doamne ajuta.

    La ceeasi concluzie au ajuns oamenii de stiinta cu privire si la asa numitele ”fructe de mare”, la porc, la iepure, la grasime, la sange, care nu sunt sanatoase pentru organism.
    Deci iata cum Ii se da dreptate Lui Dumnezeu, incetul cu incetul.

  • Nimic despre Pangasius ?!