Cercetătorii au descoperit o metodă revoluţionară care te scapă de kilogramele în plus fără să depui vreun efort

De , 29 mart., 2013, Ştiri

O nouă speranţă pentru persoanele care luptă cu obezitatea. Oamenii de ştiinţă de la Imperial College London au descoperit o metodă prin care poate fi suprimată pofta de mâncare.

Este vorba despre un „modulator inteligent implantabil”, cum îl numesc inventatorii săi, un mic dispozitiv de numai câţiva mm lungime, ataşat cu ajutorul unor electrozi-manşon de nervul vag (unul din cei 12 nervi cranieni care fac parte din sistemul nervos periferic) în interiorul cavităţii peritoneale din abdomen. Nervul vag are, printre alte funcţii importante, un rol în reglarea apetitului.Cipul şi electrozii „citesc” şi procesează semnalele electrice şi chimice ale apetitului, semnale percepute de nervul vag.Apoi, microcipul poate acţiona în funcţie de aceste date, trimiţând semnale electrice creierului penru a reduce sau a elimina impulsul de a mânca.

Acţiunea asupra nervului vag este o abordare nouă, care, speră oamenii de ştiinţă, s-ar putea dovedi mai ieftină, mai sigură şi mai eficientă decât chirurgia bariatrică – deseori ultima soluţie pentru cei care suferă de obezitatate avansată şi rezistentă la alte tratamente.

Dacă testele pe animale vor da rezultatele aşteptate, peste 3 ani ar putea începe testarea dispozitivului pe oameni.

Articole similare

Comentarii

 • Abordare noua pe dracu’ ! Taica-miu si-a scris teza de doctorat cu titlul „Rasunetul vagotomiei asupra tratamentului ulcerului gastrointestinal” in 1975 si de atunci a demonstrat mecanismele prin care nervul vag actioneaza asupra aciditatii stomacului si senzatiei de foame. Marii savanti ai lui Peste ! Reinventeaza roata si pe urma fac pe desteptii ce tehnologie avansata au ! Niste papagali ! Genul Copy-Paste !

 • Bogdan: Avem o problema de comunicare in zilele astea, ca si in trecut. Incearca sa gasesti teza aceea de doctorat pe Google.
  O gasesti pe Kim Kardashian in milioane de pagini, dar o munca cinstita de cercetare nu prea.
  In 1975.. mare lucru sa afle cineva de vreo lucrare a unui Roman.
  Al doilea lucru, articolul e scris de niste „stiristi” ordinari. Probabil ca autorii, ar fi mult mai rezervati in a-si asuma absolut toate meritele.
  Al treilea, tatal tau fara indoiala si-a bazat munca lui pe munca multor oameni cinstiti dinaintea lui, fara ca asta sa insemne ca i-a furat.
  Si in sfirsit, indivizii astia, chiar daca au invatat de la unii si de la altii, ei au meritul de a incerca o chestie concreta. Urasc copy-paste, dar astia chiar incearca sa faca, sa puna in aplicare ceva.
  Multe lucruri trebuie re-inventate, pentru ca inventatorii initiali, au fost acoperiti de nepasare si tacere.
  Cea mai groaznica bariera, e bariera limbii, si a doua cea mai groaznica, e aceea a clasificarii. Nu stii unde si cum sa cauti, si daca gasesti, nu intelegi limba. Esti fortat sa refaci drumul pe care altii l-au parcurs deja. Dar l-au parcurs in alta limba, si pe alt continent, si in alte timpuri. N-ai acces.
  Exista incercari de a unifica cunostintele si cercetarea oamenilor. In Latina si in Greaca, in Chimie si Medicina. E o mare scofala sa poti numi un os din corpul omenesc, si un doctor Canadian sa stie despre ce vorbesti.
  Doctorii astia, poate au stiut, poate n-au stiut de teza de doctorat. Dar in mod sigur n-au facut copy-paste. Au pus de la ei, au pus mina sa faca o treaba. N-au nevoie sa se „impauneze” cu munca altora, au muncit ei insisi destul ca sa se mindreasca cu ce fac ei.
  E o diferenta, sa faci copy-paste, sau sa inveti de la altul, si sa aplici, la un nivel superior. Toti invatam de la altii. Ai inventat oare, focul ? Sau roata ? Sau tabelul periodic al elementelor ? Nu. Conteaza ce pui de la tine, peste ce ai invatat. Nu copy-paste. Sa inveti de la altii si sa adaugi ceva in plus. Si astia au adaugat ceva in plus.

 • Ar cam trebui sa ni se implanteze astfel de cipuri care sunt mai lejer de acceptat in locul dietelor si exercitiilor severe Si toate acestea pt ca am uitat mersul pe jos, mancam haotic indiferent de ora si suntem tentati de reclamele si produsele care ne sunt prezentate in reclamele TV si nu numai…