Cinci motive neașteptate pentru care unele femei nu ajung la orgasm

De , 20 apr., 2018, Intimitate

Un sfert dintre femei recunosc că se prefac că au orgasm la fiecare act sexual, potrivit rezultatelor unui nou studiu la care au participat aproximativ 50.000 de persoane din SUA, Australia şi Marea Britanie.

Circulaţia proastă

Se ştie de mult timp că, în cazul bărbaţilor, problemele sexuale sunt provocate de cele mai multe ori de o circulaţie proastă. Viagra are efect tocmai pentru că ajută la rezolvarea acestor probleme vasculare.

Cercetătorii cred că şi în cazul femeilor apare această tulburare. Ca şi penisul, clitorisul are nevoie de un bun flux sanguin, spune medicul Graham Jackson, cardiolog la Guy’s and St Thomas’ Hospitals din Londra.

Îmbătrânirea

Femeile mai în vârstă au un nivel mai scăzut de hormoni responsabili cu orgasmul. Acesta stimulează alţi hormoni esenţiali, cum sunt oxitocina şi dopamina, dar şi oxidul nitric, substanţă care creşte fluxul sanguin în pelvis.

Îngrăşarea

Creşterea în greutate duce la modificări hormonale, scade nivelul testosteronului şi astfel şi plăcerea resimţită în timpul actului sexual. În plus, persoanele obeze suferă de diabet şi afecţiuni cardiace, boli care scad fluxul sanguin spre organele genitale şi spre creier.

Mimarea orgasmului

Potrivit unor studii, aproximativ 70% dintre femei au mimat orgasmul cel puţin o dată, de teamă ca altfel îşi vor supăra partenerul.

Cele care fac asta riscă să nu mai aibă niciodată orgasm, pentru că bărbatul va crede că ele se simt bine într-un anumit fel şi va face mereu acel lucru, fără să ştie că de fapt partenera nu se simte bine aşa.

Articole similare

Comentarii

  • „Femeile mai în vârstă au un nivel mai scăzut de testosteron, hormon responsabil cu orgasmul.”

    BĂĂĂĂĂ !!!! Ai incurcat barbatul cu femeia, ziaristul lui peste!