Ce ”lipsuri” pot fi înlocuite cu ciocolată. De ce o adoră femeile

De , 11 mai, 2019, Stil de viaţă

Ciocolata și femeile. De ce adoră femeile ciocolata și ce carențe din viața lor pot umple femeile cu ciocolata, plăcerea lor vinovată.

A fost dovedit științific că femeile au nevoie de ciocolată! Studiile efectuate au constatat că pofta de ciocolată este cel mai des întâlnită în rândul femeilor.

Specialiștii spun că ciocolata ajută organismul femeii să funcționeze corespunzător. Bucurându-se de plăcerea dulce, sunt secretate endorfinele, hormon cerebral, drog natural, substanțe chimice care ne ajută să ne simțim bine și să ne calmăm.

Secreția de endorfine este stimulata in special de sport, de mangaierile fizice si de sex. Ca efecte pozitive, endorfinele scad agresivitatea si amelioreaza durerea fizica si depresia. Din pacate, efectul lor este pe termen scurt si dau dependenta, astfel incat suntem mereu in cautarea placerilor scurte, de moment. Iată că și ciocolata are același efect.

Atunci când mănânci ciocolată, ai aceleași senzații ca atunci când asculți muzica preferată, câștigi la loterie sau te îndrăgostești.

Combinația unică de aromă, textură și gust face din ciocolată una din marile plăceri ale vieții.

Să nu uităm, ciocolata și-o permite oricine, e mult mai ieftină decât terapia și pentru ciocolată nu ai nevoie de programare.

Ca orice exces strică, așa că aveți grijă la cantitate, se depune periculos pe coapse.

În ciocolată există o cantitate mare de cacao și aceasta este bogată într-o serie de substanțe numite flavonoizi, compuși care se sintetizează natural în anumite plante, recunoscute a avea proprietăți miraculoase asupra sănătății

Articole similare

Lasa un comentariu