Condimentul-medicament cu efecte uimitoare asupra sănătății

Medicină alternativă

Ghimbirul este unul dintre cele mai utilizate condimente dietetice din lume are efecte uimitoare și asupra sănătății. Acest lucru se explică în primul rând datorită antioxidanților săi, dar și proprietăților antiinflamatorii și conținutului de compuși terapeutici.

Ghimbirul este disponibil în formă proaspătă, uscată, măcinată, capsulă și suc, rădăcina de ghimbir este ușor de adăugat în dietă ta dacă vrei să fii sănătoasă.

Ghimbirul conține o gamă bogată de vitamine și minerale importante. De asemenea, conține gingerol, un compus cu proprietăți antioxidante și antiinflamatoare puternice care au fost asociate cu multe beneficii pentru sănătate.

Iată cum te ajută ghimbirul:

 • Combate greața. Este renumit pentru puterea sa de a trata starea de vomă și de greață.
 • Ajuta la vindecarea infecțiilor fungice. Are un efect benefic asupra pielii și poate distruge ciupercile având proprietăți anti-fungice.
 • Adjuvant în durerile menstruale.
 • Crește imunitatea organismului. Deoarece are compuși care luptă împotriva inflamației și are și proprietăți antimicrobiene și antifungice care contribuie la combaterea infecțiilor.
 • Reduce durerea cauzată de întinderile musculare. De exemplu, o mulțime de studii arată că gingarul este eficient împotriva durerii musculare induse de efort fizic.
 • Ajută la tratarea indigestiei cronice. Indigestia cronica (dispepsia) se caracterizează prin dureri recurente și disconfort în partea superioara a stomacului. Se crede că golirea întârziată a stomacului este un motor major al indigestiei, iar ghimbirul se pare ca accelerează golirea stomacului la persoanele care suferă de indigestie cronică.
 • Scade nivelul colesterolului. Sunt studii care arată că ghimbirul poate duce la scăderi semnificative ale nivelului colesterolului LDL și a concentrațiilor de trigliceride din sânge.
 • Îmbunătățește funcția creierului și protejează împotriva Alzheimer-ului. Studiile sugerează că ghimbirul poate proteja împotriva daunelor provocate de vârstă creierului. De asemenea, poate îmbunătăți funcția creierului la femeile în vârstă.
 • Ghimbirul ameliorează durerea, fiind recunoscut pentru capacitatea sa de a reduce inflamația articulară și durerea asociată cu artrita.
 • Menține sănătatea orală. Sunt studii care arată că are rol de a inhiba creșterea bacteriilor orale legate de afecțiunile gingiilor, cum ar fi parodontita și gingivita.
 • Util în problemele respiratorii.Ghimbirul este un expectorant natural, ceea ce înseamnă că eliberează flegma în plămâni și în pasajele de aer și te ajută să tușești.

Articole similare

O femeie însărcinată a încercat să-și salveze ANIMALUL DE COMPANIE, dar INEVITABILUL s-a produs
AnimalZoo
O femeie însărcinată a încercat să- ...
Musaca de cartofi cu ciuperci. REȚETĂ RAPIDĂ de post
EVZMonden
Musaca de cartofi cu ciuperci. REȚETĂ ...
Bombe în nordul Bucureştiului! Forţele speciale intervin de urgenţă. Breaking news-ul momentului.
EVZ
Bombe în nordul Bucureştiului! Forţel ...
Acești români rămân fără pensii. Protest la Bucureşti după Paşte
CAPITAL
Acești români rămân fără pensii. P ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.