12 mart., 2015

Cu ce să consumați roșiile ca să devină armă anti-cancer?

Ştiri

Combinaţiile de alimente sănătoase ar putea aduce organismului un aport energetic mult mai ridicat decât în cazul în care acestea ar fi consumate separat.

Cereale integrale, ceapă și usturoi

Roșii și ulei de măsline

Uleiul de măsline crește colesterolul bun și îl scade pe cel rău, prevenind blocarea arterelor. Însă când îl amestecați cu roșii aduce și alte benficii. Un studiu din 2000 publicat în Free Radical Biology and Medicine a arătat că uleiul de măsline crește activitatea licopenului din roșii.

Broccoli și roșii

Aceste două alimente combinate devin o adevărată armă împotriva cancerului. Potrivit unei cercetări publicate în Cancer Research, în 2007, o dietă care conține 10% brocoli și 10% roșii duce la o scădere cu 52% a tumorilor canceroase. Doar roșiile scad tumorile cu 34% și doar brocoli cu 42%.

Ciocolată neagră și mere

Aceste două alimente delicioase consumate împreună îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară. Coaja merelor conține un flavonoid numit quercitină care acționează ca antiinflamator. Cacaoa este bogată în catehine, antioxidanți care previn rigidizarea arterelor. Când sunt combinate aceste substanțe, pot elimina cheagurile de sânge.

Somon și usturoi

Cele două alimente scad riscul bolilor cardiovasculare. Un studiu din 1997 publicat în American Journal of Nutrition a testat efectele acestei combinații pe bărbații cu colesterol crescut. Rezultatele au arătat că după ce au consumat 900 mg de usturoi și 12 g de ulei de pește, colesterolul total a scăzut cu 12,2% iar colesterolul LDL (rău) cu 9,5%.

Articole similare

De ce RESPING câinii PERSOANELE care sunt ostile cu stăpânii lor? Ce șanse mai au?
AnimalZoo
De ce RESPING câinii PERSOANELE care su ...
Cine ar fi crezut? Ramona și Monica Gabor mai au o soră. Iată de ce nu NU apar niciodată împreună. Motivul este INCREDIBIL
EVZMonden
Cine ar fi crezut? Ramona și Monica Gab ...
Cutremur mare în România. Ultima previziune este terifiantă. FOTO. News alert.
EVZ
Cutremur mare în România. Ultima previ ...
Anunț pentru cei care au mașini DIESEL: Se dau bani
CAPITAL
Anunț pentru cei care au mașini DIESEL ...

Comentarii

  • Nu se spune ca patru linguri de ulei de masline sau orice ulei au o mie de calorii si duc la obezitate. Cum romanii toarna in salate cate juma de kil de ulei ne mai miram ca suntem obezi.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.