1 iul., 2015

Cum depăşeşti o traumă? Metoda neobişnuită pe care o recomandă specialiştii

Stil de viaţă, Ştiri

Traumele sunt acele experienţe pe care nu vrei să le aminteşti. Majoritatea specialiştilor recomandă pastile pentru dormit, deoarece, cred că odihna te va face să treci mai uşor peste experienţele neplăcute.

Deoarece în timpul somnului, creierul, depozitează amintirile importante în memoria de lungă durată, există riscul apariţiei amintirilor intruzive şi a amintirilor neplăcute legate de aceste experienţe.

Paradoxal, cercetătorii sfătuiesc că o perioadă în care pacientul este depravat de somn este benefică pentru el deoarece împiedică amintirile intruzive să apară declanşasate de anumiţi stimuli. Pentru a demonstra acest lucru, aceştia au pus un film emoţionant pentru două grupuri de oameni. Cei care nu au dormit în noaptea respectivă, au fost mult mai puţin înclinaţi să aibă amintiri intruzive decât cei care au dormit.

Dr. Kate Porchet este de părere că foarte mulţi pacienţi primesc sedative după o experienţă traumatizantă, însă acest lucru este periculos deoarece în timpul somnului se reglează memoria emoţională.

Deoarece traumele sunt foarte greu de replicat în laborator autorii studiului speră să găsească mai multe informaţii legate de somn şi de cum afectează acesta amintirile oamenilor.

A.

Articole similare

Scene ȘOCANTE: A legat un CÂINE de MAȘINĂ
AnimalZoo
Scene ȘOCANTE: A legat un CÂINE de MA ...
Incredibil! NU o sa iti vina sa crezi cum arata Mihaela Radulescu in tinerete, pe vremea cand avea 32 de kilograme in plus – FOTO
EVZMonden
Incredibil! NU o sa iti vina sa crezi cu ...
ANUNȚ CRUNT pentru Dragnea. Autoritățile INTERVIN de URGENȚĂ.
EVZ
ANUNȚ CRUNT pentru Dragnea. Autorităț ...
Șoc pe piața media! O importantă televiziune din România s-a vândut! Cine este noul proprietar și ce sumă a plătit pentru ea
CAPITAL
Șoc pe piața media! O importantă tele ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.