Cum îşi pot prepara mese sănătoase şi gustoase persoanele care suferă de diabet

De , 27 mart., 2013, Stil de viaţă

246 de milioane de oameni din întreaga lume suferă în prezent de diabet şi se preconizează că numărul acestora va atinge cifra de 380 de milioane pana în anul 2025. Conform specialiştilor, 8.4% dintre români suferă de diabet de tip I sau de tip II. Aceste statistici plasează diabetul printre cele mai întâlnite afecţiuni din ţara noastră cu o evoluţie în creştere din cauza stilului de viaţă modern.

Alimentaţia corectă este una dintre cele mai importante componente ale unui stil de viaţă sănătos, alături de activitatea fizică.

În cazul particular al celor ce suferă de diabet, monitorizarea alimentaţiei este cu atât mai importantă având în vedere că ceea ce mâncăm are un impact mult mai mare asupra nivelului de glucoză din sânge decât orice altă activitate zilnică.

Accu-Chek pune la dispoziţia persoanelor cu diabet, şi nu numai, un instrument online, cu ajutorul căruia oricine işi poate planifica mesele zilnice ţinând cont de valorile nutriţionale.

Pe site-ul http://www.accu-chek.ro/webtool/recipebox.html sunt disponibile o mulţime de reţete sănătoase, gustoase şi uşor de preparat.

Aplicaţia online permite planificarea meselor pentru întrega zi, precum şi descărcarea şi imprimarea reţetelor astfel încât cei interesaţi să îşi poată evalua fiecare masă din punct de vedere al valorilor nutriţionale. 10 dintre aceste reţete vor fi disponibile şi pe canalul Accu-Chek de pe Youtube (http://www.youtube.com/AccuChekRo), sub forma unor materiale video cu maestrul bucătar Horia Vîrlan, începând cu luna aprilie, precum şi pe pagina de Facebook a Accu-Chek (http://www.facebook.com/AccuChekRo).

 “În faţa rafturilor mereu mai pline şi a ambalajelor mereu mai atrăgătoare devine imperios necesar să ne auto-responsabilizăm şi să ne educăm legat de tot ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă. Uneori e nevoie de un efort de voinţă ca să identificam greşelile pe care le facem şi să ne schimbăm obiceiurile alimentare periculoase, înainte de a ajunge la medic cu afecţiuni avansate, care să necesite îngrijiri medicale complexe şi scumpe. Instrumentul online pus la dispoziţie de Accu-Chek ne ajută să cunoaştem valoarea nutritivă a alimentelor, ne dă posibilitatea să preparăm reţete gustoase şi sănătoase şi să ne orientam corect atunci când facem cumpărături sau mâncăm în oraş. Iar pentru pacienţii cu diabet, alimentaţia sănătoasă este cheia unui control eficient al diabetului, alături de exerciţiile fizice,”spune Simona Tivadar medic specialist în diabet şi boli de nutriţie.

 

 

Articole similare

Lasa un comentariu