24 mai, 2015

Cum o infecție te face mai puțin inteligent

Stil de viaţă, Ştiri

Cercetătorii danezi au ajuns la concluzia că infecțiile apărute în diferite părți ale corpului, stomacul, tractul urinar sau la nivel tegumentar pot să scadă coeficientul de inteligență.

Cercetătorii au observat că cei care fuseseră internaţi în spital ca urmare a unei infecţii aveau un coeficient de inteligenţă mai mic cu 1.6 decât media. În cazul celor care au ajuns la spital de cinci sau mai multe ori, scorul era cu 9.44 mai mic decât media. Coeficientul mediu de inteligenţă nu depăşeşte 115.

Autorul studiului, doctorul Michael Eriksen Benrós, de la Universtitatea din Copenhaga susţine că infecţiile pot afecta creierul direct, dar şi prin intermediul inflamaţiilor periferice, care afectează deopotrivă creierul şi capacitatea mintală.

“Infecţiile erau asociate, până acum, atât cu depresia cât şi cu schizofrenia, fiind demonstrată şi legătura cu modificarea capacităţilor cognitive în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu demenţă. Acesta este primul studiu de anvergură care sugerează că infecţiile pot afecta atât creierul cât şi capacităţile cognitive ale pacienţilor sănătoşi” susţine Benrós pentru Agerpres. Acesta a adăugat că nu doar infecţiile ci şi sistemul imunitar poate avea un rol în afecţiuni mintale.

În mod normal, creierul este protejat de sistemul imunitar, dar poate fi, totuşi, afectat de infecţii şi inflamaţii.

“Putem observa că şi creierul este afectat de tot felul de infecţii, astfel că este important să continuăm cercetările în privinţa mecanismelor care stau în spatele legăturii dintre sistemul imunitar şi sănătatea mintală”, a mai spus Benrós.

Studiul a fost realizat de un grup de cercetători de la universităţile din Copenhaga şi Arhaus şi a presupus urmărirea unui număr de 190.000 de danezi născuţi între 1974 şi 1994, al căror coeficient de inteligenţă a fost evaluat în perioada 2006 – 20012. Aproximativ 35% dintre subiecţi au fost spitalizaţi din cauza infecţiilor înaintea derulării testului.

Sursa – Agerpres

A.

Articole similare

Reacţia unei tinere când a primit în loc de inel… un CĂŢELUŞ. Imaginile au devenit VIRALE
AnimalZoo
Reacţia unei tinere când a primit în ...
Uluitor! A fost dezvaluit cel mai mare SECRET al Andreei Esca. Stirista a vobit despre MOMENTUL in care si-a pierdut VIRGINITATEA: “Aveam obsesia asta…”
EVZMonden
Uluitor! A fost dezvaluit cel mai mare S ...
Arșinel REACȚIONEAZĂ în sfârșit, după ATACURILE repetate ale lui Bendeac la adresa sa. Se lasă cu SCANDAL în showbiz?.
EVZ
Arșinel REACȚIONEAZĂ în sfârșit, d ...
Ion Țiriac, lovitură năucitoare pentru Gabriela Firea! Rolul lui Emil Boc
CAPITAL
Ion Țiriac, lovitură năucitoare pentr ...

Comentarii

 • Oferta accesibilă de lucru. Ai timp liber și vrei să ciștigi bani? Compania Română
  ePublishers ce vizează piața cărților electronice angajează persoane dispuse să lucreze în fața calculatorului.
  Proiectul se doreste a fi lansat pe piata americana de carti electronice!
  NU este necesara nici un fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero sub forma a 12 lectii prin email.
  Cerințe:
  – cunostinte minime PC
  – conexiune la internet
  – seriozitate
  – răbdare
  – dorință să avansezi și sa înveti ceva nou
  Pentru mai multe informații la adresa de email: rodyalba@yahoo.com

 • Dar infectiile repetate si netratate ale dintilor si maselelor pot migra catre creier? Pot distruge infectiile osul pe care sunt localizate? Cum se intampla asta?
  Tatal meu mi-a spus ca a avut o sora care a murit de la o infectie la o masea, pe la 1950 intr-o zona rurala. Se poate intampla asa ceva?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.