Cum poți EVITA problemele coloanei cervicale. Sfaturile unui terapeut pentru persoanele cu dureri de spate

Stil de viaţă

Nu ignora aceste aspecte! Așa îți poți menține sănătatea coloanei cervicale! Pentru menținerea unei coloane cervicale suple, fizioterapeutul dr. Lucian Galoși a împărtășit cititorilor Doctorul Zilei câteva mișcări bine-venite atât dimineața, cât și la birou

1.Stând în picioare, ne imaginăm un ceas cu axul în dreptul coloanei. Pentru început, înclinăm capul în direcția orei 12, către ora 3, către ora 6 și apoi înspre ora 9. După ce repetăm de opt ori până la 12 ori fiecare mișcare, în sensul acelor de ceasornic, reluăm exercițiul în sens invers. Mișcările se fac legat, trecând ușor de la o poziție în următoarea fără a face mișcarea sacadată.

2.Stăm în aceeași poziție, dar înclinăm capul către ora 10, urmată de înclinare către ora 5, după care înclinăm către ora 3, urmată de mișcare lentă către ora 7. Diferit față de exercițiul anterior, acesta trebuie făcut lent, iar pe finalul mișcării stăm 3 – 4 secunde.

3.În poziția stând în șezut punem palma dreaptă peste urechea stângă, trecând peste cap și tragem ușor către umărul drept capul, creând o ușoară tensiune pe musculatura cervicală stângă. Schimbăm direcția și repetăm în oglindă mișcarea pe partea stângă. Mișcarea se face în ritm lent, continuu, iar pe finalul mișcării încercăm să ținem urechea cât mai aproape de umăr câteva secunde.

4.Stând în picioare, ridicăm brațul drept și înclinăm capul în partea brațului ridicat. Mișcarea trebuie făcută sinergic, să pornească împreună și pe finalul mișcării, se atinge cu fruntea brațul ajuns în poziție orizontală. În sens invers, când brațul ajunge lângă corp, în poziție vertical, îndreptăm capul la maximum. Mișcarea poate crește în viteză o dată cu numărul repetărilor.

5.Stând în șezut, așezăm palma dreaptă pe tâmpla dreaptă, apoi împingem capul ușor în palmă și cu palma opunem rezistență încât capul să nu se încline într-o parte. Repetăm în oglindă.

Articole similare

Hachiko de CALIFORNIA a emoționat o lume întreagă. Madison a dat dovadă supremă de devotament
AnimalZoo
Hachiko de CALIFORNIA a emoționat o lum ...
Vrei să știi cu câți bărbați a făcut amor IUBITA ta? Există un DETALIU fizic care o dă de gol
EVZMonden
Vrei să știi cu câți bărbați a fă ...
Realitatea TV. PROBLEME CU LEGEA pentru încă O VEDETĂ. Premieră în media. Breaking news.
EVZ
Realitatea TV. PROBLEME CU LEGEA pentru ...
HOROSCOP 12 DECEMBRIE. Nativii din această zodie trebuie să fie prudenți. Evitați orice chestiune legată de bani
CAPITAL
HOROSCOP 12 DECEMBRIE. Nativii din aceas ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.