10 aug., 2018

Dacă nu trece cu una cu două, cauzele ar putea fi mult mai serioase

Sănătate de la A la Z

Un fenomen cu care se confruntă femeile vara ar putea să-și găsească remediu repede sau, dimpotrivă, pot dezvălui afecțiuni mai grave, caz în care trebuie mers urgent la doctor.

Ni se umflă picioarele, în general, atunci când avem retenție de apă.

Este o situație des întâlnită mai ales în sezonul cald, însă lipsa de exerciții fizice, varicele, excesul de sare, dezechilibrele hormonale sau afecțiunile renale pot avea aceleași consecințe.

Atunci când este cald afară și stăm mult în picioare, gleznele se umflă, uneori și gambele, și ne dor. Apare, de asememea, senzația de picioare grele, astfel că apelăm la medicamente de la farmacie și nu de puține ori optăm pentru soluții naturiste.

Poate să pară ciudat, însă primul lucru care trebuie făcut atunci când avem picioare umflate este să… bem mai multă apă.

De ce? Pentru că edemul ne arată că organismul nu are suficientă apă, astfel că reține orice cantitate, cât de mică. Trebuie să consumăm minimum 2 litri de lichide pe zi, însă, foarte important, ea trebuie ingerată într-un timp nu foarte scurt pentru a nu ne „intoxica” cu apă, aşa- numita hiperhidratare.

Ceaiurile şi supele sunt şi ele recomandate, nu însă sucurile îndulcite, acidulate şi pline de chimicale din rafturile magazinelor.

Nu uitaţi nici legumele bogate în apă, cum ar fi pepenele roşu, castraveţii, morcovii, varza.

Dacă doar din cauza căldurii picioarele tale s-au umfalt, primul remediu ar fi să le cufundaţi într-un lighean cu apă rece, cel puţin 10-15 minute.

Dacă însă vorbim de retenţie de apă putem încerca plante cu acţiune diuretică sau drenantă, care te ajută să scapi de acest exces din organism, dar şi de toxine.

Medicina tradiţională menţionează pătrunjelul şi îi atribuie proprietăţi terapeutice, inclusiv diuretice. De asemenea, acesta are şi o acţiune antiinfecţioasă, elimină toxinele şi ajută la păstrarea elasticităţii vaselor de sânge.

Infuzia din pătrunjel se face din două linguriţe din această plată, uscată, adăugate la o cana de apă fiartă. Nu se consumă mai mult de 2-3 căni pe zi.

Şi păpădia este recomandată tot pentru acţiunea sa depurativă şi diuretică. Păpădia favorizează eliminarea toxinelor şi este foarte căutată de cei cu insuficienţă hepatică, reumatism sau hipertensiune arterială.

Infuzia făcut din frunze de mesteacăn este un alt remediu împotriva retenţiei de apă,  fiind totodată recomandată şi celor care au infecţii urinare, cistită sau reumatism.

Cozile de cireşe nu trebuie nici ele ocolite, pentru că infuzia făcută dintr-un pumn de cozi la o cană cu apă fierbinte te scapă nu doar de excesul de apă, ci şi de toxine, constipaţie şi febră.

Dacă însă retenţia de apă nu trece apelând la aceste metode  trebuie să mergeţi la medic.

Aceste manifestări pot ascunde afecţiuni grave, precum coagularea sangelui;   infectii la nivelul piciorului;   insuficienţă venoasă;  vene varicoase; arsuri (inclusiv arsuri solare); inţepătura de insecte şi păianjeni;  înfometare sau malnutriţie; intervenţii chirurgicale la nivelul piciorului/gleznei; obstrucţia limfatică; reacţii alergice; afecţiuni neuromusculare.

Articole similare

De ce o PISICĂ și NU un CÂINE? Răspunsul unei iubitoare de animale te va UIMI!
AnimalZoo
De ce o PISICĂ și NU un CÂINE? Răspu ...
Toţi o admiră, însă puţini stiu ce DRAMĂ a trăit! Andreea Marin, DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE din viaţa sa: “Trebuie să rămân cu picioarele pe pământ…”
EVZMonden
Toţi o admiră, însă puţini stiu ce ...
Las Fierbinti a produs MAREA SURPRIZĂ. Ce STAR a fost COOPTAT în SERIAL.
EVZ
Las Fierbinti a produs MAREA SURPRIZĂ. ...
Vine urgia peste România. Temperaturi cu minus, lapoviță și ninsori
CAPITAL
Vine urgia peste România. Temperaturi c ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.