17 sept., 2018

De ce e bine să mâncăm porumb dulce?

Ştiri

Porumbul dulce are o mulţume de beneficii pentru oraganismul nostru. Sărac în calorii, acesta acoperă 10% din carbohidraţii necesari zilnic şi 17% din cantitatea necesară de fibre.

Bogat în magneziu, fosfor, potasiu, mangan, fier, zinc, seleniu, porumbul are proprietăţi nutriţionale de necontestat. Specialiştii spun că un consum regulat al acidului folic reduce nivelul homocisteinei din organism, un aminoacid care afectează sănătatea vaselor de sânge.

Un aport zilnic de de vitamina B9 reduce riscul declanşării infarctului miocardic cu până la 10%.

Porumbul este recomandat, de asemenea, pentru a preveni cancerul de plămâni datorită conţinutului de beta criptoxantină.

În acelaşi timp, nivelurile crescute de tiamină (vitamina B1) din porumbul dulce ajută la îmbunătăţirea funcţiilor cognitive şi la menţinerea sănătăţii celulelor cerebrale.

Porumbul este un aliat bun şi în lupta cu problemele de vedere, acidul folic şi beta carotenul din porumbul dulce contribuind din plin în acest sens.

Porumbul conţine de asemenea şi zeaxantina, un antioxidant care protejează împotriva bolilor oftlmologice.

Datorită fibrelor alimentare, porumbul este recomandat pentru îmbunătăţirea digestiei şi în acelaşi timp pentru controlul greutăţii, datorită numărului mic de calorii.

Cantităţile importante de flavonoizi din porumb, precum beta carotenul, luteina, xantina sau criptoxantina au un impact pozitiv asupra sănătăţii membranelor, a ţesutului cutanat şi a funcţiei vizuale.

Consumul de porumb dulce încetineşte procesul de îmbătrînire, spun specialiştii, datorită acidului ferulic, un antioxidant care previne mai multe tipuri de cancer.

Nutrienţii săi recomandă porumbul dulce pentru tratarea şi a altor afecţiuni, cum ar fi ulcerul, gastrita, reumatismul, cistita, intoxicaţiile alimentare.

După o răceală sau o gripă este bine să consumăm porumb dulce, pentru că antioxidantul vitamina A furnizat de contribuie la fluidizarea membranelor mucoase din plămani, de la nivelul gâtului şi al nasului.

Articole similare

ȘOCANT! Uite ce s-a întâmplat cu o cățelușă care a fost FOLOSITĂ PE POST DE ȚINTĂ
AnimalZoo
ȘOCANT! Uite ce s-a întâmplat cu o c ...
Bizar! Oana Zavoranu, BANTUITA de FANTOME: “Este o POVESTE mai veche…”
EVZMonden
Bizar! Oana Zavoranu, BANTUITA de FANTOM ...
TRĂDARE la care DRAGNEA NU se AȘTEPTA! Prieteniile PERSONALE pot ZĂDĂRNICI CONTRAATACUL. „PSD are ȘANSE MARI să PIARDĂ GUVERNAREA”.
EVZ
TRĂDARE la care DRAGNEA NU se AȘTEPTA! ...
Declarație ȘOC a Olguței Vasilescu: Ce spune despre DEMISIA lui Dragnea
CAPITAL
Declarație ȘOC a Olguței Vasilescu: C ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.