24 iun., 2013

De ce ne îngrăşăm atunci când dormim prea puţin

Ştiri

Cercetătorii din cadrul Universităţii Chigaco au descoperit că persoanele care dorm doar patru ore şi jumătate într-o noapte au un nivel ridicat al moleculei 2-arachidonoilglycerol (2-AG) în sânge.

Acest tip de moleculă are ca rol deteminarea apetitului unui individ.

“Expermientele anterioare au arătat cum lipsa de somn duce la creşterea senzaţiei de foame şi a apetitului. Mecanismul ce determină hrănirea în exces după un somn neadecvat ar putea fi explicat de creşterea moleculei 2-arachidonoilglycerol”, a declarat Erin Hanlon, unul dintre cercetători.

Mai mult decât atât, cercetătorii au declarat că în urma acestui experiment ar putea înţelege şi mai bine de ce obezitatea este legat de lipsa de somn.

Studiul realizat de către Universitatea din Chicago a inclus nouă subiecţi cu o vârtstă medie de 23 de ani. Participanţii au luat parte la două experimente ce au avut loc la o lună distanţă unul de celălalt şi care presupuneau ca ei să doarmă câte şase nopţi într-un laborator experimental.

În prima etapă, aceştia au dormit câte opt ore şi jumătate pe noapte, în timp ce în a doua parte a testului tinerii participanţi au fost nevoiţi să doarmă doar patru ore şi jumătate pe noapte.

După cea de-a doua noapte petrecută în laborator, cercetătorii au recoltat sânge şi au observat că în prima etapă din test nivelul moleculei 2-AG avea un nivel normal. În cadrul etapei cu numărul doi, în urma studierii aceleiaşi molecule s-a constatat că nivelul acesteia în sânge era mai ridicat chiar şi decât în perioada prânzului.

 

Articole similare

Reacţia unei tinere când a primit în loc de inel… un CĂŢELUŞ. Imaginile au devenit VIRALE
AnimalZoo
Reacţia unei tinere când a primit în ...
Uluitor! A fost dezvaluit cel mai mare SECRET al Andreei Esca. Stirista a vobit despre MOMENTUL in care si-a pierdut VIRGINITATEA: “Aveam obsesia asta…”
EVZMonden
Uluitor! A fost dezvaluit cel mai mare S ...
Arșinel REACȚIONEAZĂ în sfârșit, după ATACURILE repetate ale lui Bendeac la adresa sa. Se lasă cu SCANDAL în showbiz?.
EVZ
Arșinel REACȚIONEAZĂ în sfârșit, d ...
Ion Țiriac, lovitură năucitoare pentru Gabriela Firea! Rolul lui Emil Boc
CAPITAL
Ion Țiriac, lovitură năucitoare pentr ...

Comentarii

  • in vise, nu sunt introduse si cosmarurile?????; eu am cate 3 cosmaruri in fiecare noapte, nu exista nici un antidepresiv, care sa m-i le opreasca

    • Dragul mea ,inainte sa te pui la somn,nu uita sa ti faci ,pe genunchi, rugaciunea de seara si sa ti stropesti camera si patul cu putina apa sfintita.te poti si unge cu putin mir sau ulei sfintit de la Sfantul Maslu care se oficiaza la toate bisericile ortodoxe cel putin o data pe saptamana.Apoi o spovedanie de pacate este foarte necesara.Vei vedea atunci ca somnul se va imbunatatii iar cosmarurile vor disparea ptr.totdeauna ,fara a avea nevoie de alte medicamente.bunul Dumnezeu Sa Te Binecuvinteze!!

  • apropo de antidepresive: 2 dintre ele imi blocau rinichii, iar al treilea imi dadea stari de suicid

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.