6 mart., 2017

De ce nu e bine să speli carnea înainte să o gătești

Stil de viaţă

Oricine care ştie să gătească (sau măcar încearcă) ştie că puiul se spală înainte de a fi preparat.

Experţii susţin că acest lucru este total greşit, ba mai mult, trebuie neapărat evitat, informează Curiosity.

Carnea crudă de pui conţine Campylobacter, una dintre cele mai cunoscute bacterii care dau toxinfecţiiŞtiind acest lucru, înţelepciunea populară ar spune că această carne trebuie spălată.

Totuşi, apa nu poate distruge bacteriile, ba din contră, le ajută să fie transportate, ajungând pe mâini, prosop, chiuvetă şi practic, oriunde sunt conduse de apă. Apa este aşadar cel mai bun transportor pe care această bacterie îl poate avea.

Metoda care duce la distrugerea acestei bacterii este gătitul la temperatură ridicată. De aceea, carnea de pui trebuie pătrunsă bine.

 Desigur, este redundant de a preciza că igiena rămâne centrală în tot procesul de gătire. Dacă aveţi în casă un termometru de carne, îl puteţi folosi pentru a vă asigura că temperatura cărnii atinge cel puţin 74 de grade Celsius.

Articole similare

Scene ȘOCANTE: A legat un CÂINE de MAȘINĂ
AnimalZoo
Scene ȘOCANTE: A legat un CÂINE de MA ...
Incredibil! NU o sa iti vina sa crezi cum arata Mihaela Radulescu in tinerete, pe vremea cand avea 32 de kilograme in plus – FOTO
EVZMonden
Incredibil! NU o sa iti vina sa crezi cu ...
ANUNȚ CRUNT pentru Dragnea. Autoritățile INTERVIN de URGENȚĂ.
EVZ
ANUNȚ CRUNT pentru Dragnea. Autorităț ...
Șoc pe piața media! O importantă televiziune din România s-a vândut! Cine este noul proprietar și ce sumă a plătit pentru ea
CAPITAL
Șoc pe piața media! O importantă tele ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.