13 mai, 2015

De ce unii bărbați fac cancer de sân?

Sănătate de la A la Z

Deși cancerul de sân este văzută ca o ”boală femeiască”, aproximativ 400 de bărbați sunt diagnosticați anual cu cancer mamar, în Marea Britanie.

Recent, un nou studiu a scos la iveală că bărbații cu un nivel crescut de estrogen au un risc mai crescut de cancer de sân decât alți bărbați.

Oamenii de știință spun că bărbații cu cel mai crescut nivel de estrogen, sunt de două ori mai predispuși să dezvolte cancer mamar.

Studiul a comparat nivelul de estrogen în cazul a 101 de bărbați care au făcut cancer mamar cu cel al unor bărbați sănătoși.

Profesororul Tim Key, de la Universitatea Oxford a spus:”Am demonstrat pentru prima dată că estrogenul joacă un rol important în apariția cancerului de sân la bărbați. Provocarea e să descoperim ce face exact acest hormon de declanșează această boală în cazul bărbaților și de ce unii bărbați au un nivel crescut de estrogen în sânge”.

Simptomele și modul în care este tratat cancerul mamar este similar în cazul femeilor și al bărbaților.

Pentru bărbați, vârsta este cel mai mare factor de risc, opt din zece cazuri fiind diagnosticate la pacienți de peste 60 de ani.

Dr Julie Sharp, de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie a spus: “Cancerul de sân în cazul bărbaților nu este un subiect foarte discutat, așa că un astfel de diagnostic este destul de șocant. În unele cazuri variațiile estrogenului au cauze naturale dar pentru alții, de vină sunt kilogramele în plus. Celulele grase cresc nivelul de estrogen”.

Studiul a fost publicat în Journal of Clinical Oncology.

Articole similare

Din dragoste pentru animale. A salvat un pufos din ghearele mortii ignorand toate riscurile unui incediu devastator –  VIDEO
AnimalZoo
Din dragoste pentru animale. A salvat un ...
NU s-au mai ASCUNS! Victor Slav, „CUPLAT” cu o super-dansatoare de la noi?
EVZMonden
NU s-au mai ASCUNS! Victor Slav, „CUPL ...
Halep A REVENIT ÎN FORȚĂ! Ultimele imagini cu nr. 1 WTA au făcut ocolul planetei. Breaking news.
EVZ
Halep A REVENIT ÎN FORȚĂ! Ultimele im ...
E oficial! Milionarii români sunt cei mai tari din lume. Rușii sau americanii sunt nimeni pe lângă ei
CAPITAL
E oficial! Milionarii români sunt cei m ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.