Dr. Alin Popescu: ”Mulți oameni se îngrașă din cauză că mănâncă salate”

De , 5 ian., 2020, Stil de viaţă

Majoritatea oamenilor care vor să scape de câteva kilograme în plus încearcă să renunțe la mâncărurile grele și să mănânce cât mai multe salate. Însă și salatele îngrașă, potrivit dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă, medic cu multiple preocupări în zona de nutriție și în promovarea unui stil de viață sănătos.

Mulți oameni se îngrașă din cauză că mănâncă salate

”Știu mulți oameni care se îngrașă din cauză că mănâncă salate. Salatele cu ouă, grăsimi, prea mult ulei, cu șuncă sau chiar salatele de fructe cu frișcă sau alte toppinguri nu sunt chiar ”prietenoase” cu silueta. În plus, degeaba mănânci pește la grătar sau salate, dacă mănânci la 1 noaptea”, a adăugat medicul. Potrivit dr. Alin Popescu, nu există alimente nocive, doar cantități prea mari, moduri greșite de preparare, ore nepotrivite la care sunt consumate.

”Poți mânca la prânz cam orice: paste, măr copt, pește, pizza, pentru că o felie de pizza o dată pe săptămână sau o clătită cu gem n-a omorât pe nimeni. Nu trebuie să fim fixiști și să ne abținem de la alimentele care ne plac și cel mai bine e să ne facem poftele la prânz, nu la cină”, a recomandat medicul.

 

Articole similare

Comentarii

  • eu mananc orice …prajeli dulciuri salate sucuri naturale colo prajituri ….cel mai mult dupa ora 22 mananc …pt ca atunci imi este foame mai des….si de cand ma stiu nu am avut mai mult de 52 kg….170 …si sunt si mama a unei fetite….depinde de organism.

    • Esti norocoasa, ai metabolizmul bun si gena, din nefericire nu ne putem bucura toti de acest privilegiu

    • Ai noroc cu un corp bun dar nu trebuie sa te culci pe o ureche ca se poate intoarce impotriv a ta. Eu am avut o perioada cand pentru a-mi mentine greutatea ideala foloseam tot felul de diete pana intr-o zi cand nimic nu a mai functionat. Azi fac sport in fiecare zi si incerc sa mananc cat de cat sanatos. Nu mai am fluctuatii de greutate chiar daca intr-o zi fac excese. Eu ziic ca totul consta in a-ti gasi echilibrul corpului tau.