E adevarat ca in timpul menstruatiei nu ai voie sa intri in apa?

De , 6 aug., 2019, Stil de viaţă

Vara chiar ne intereseaza legatura dintre apa si menstruatie, pentru ca vrem sa mergem mai des la mare si la piscina. Care sunt interdictiile si cum ar trebui sa ne pregatim?

Unele femei cred ca scufundarea in apa va face ca sangerarea sa fie prea abundenta. Alte femei sunt de parere ca atunci cand intri in apa fluxul menstrual se opreste complet. Unele femei vor sa intrerupa menstruatia pentru a putea merge fara griji la mare, altele se tem ca vor provoca un dezechilibru blocand fluxul.

E adevarat ca intrarea in apa influenteaza sangerarea menstruala?

Ei, bine, trebuie sa stii ca apa in sine nu-ti va opri niciodata sangerarea. „Nu conteaza daca esti in apa sau pe varful unui munte, sangerarea tot va avea loc”, explica pentru Women’s Health ginecologul Michele Haughton.

Practic, daca nu suferi de un dezechilibru hormonal care se traduce prin absenta mentruatiei, uterul tau va continua procesul lunar natural de eliminare a lichidului menstrual, fie ca intri in ocean sau sau.

Va fi menstruatia mai abundenta decat de obicei daca intri in apa? Specialistul crede ca si acesta este un mit.

Cat despre oprirea menstruatiei atunci cand intri in apa, e posibil sa ai parte de senzatia aceasta, insa pentru foarte putin timp. Procesul temporar de stopare a fluxului menstrual se intampla din cauza presiunii apei de care vaginul tau este inconjurat – aceasta poate opri forta gravitatiei care impinge lichidul menstrual afara. Nu exista nicio implicatie biologica in acest proces – este fizica pura. „Cand te afli in apa, toate procesele corpului sunt influentate de presiunea acesteia. Insa doar temporar”, explica medicul.

Citeste continuarea AICI, pe andreearaicu.ro

Articole similare

Lasa un comentariu